Grecia impune restricţii pe două insule vizitate de turişti, pentru a reduce infectările cu SARS-CoV-2. Când intră în vigoare

  • Grecia a impus joi mai multe restricţii pe două insule turistice populare, Zakynthos şi oraşul Chania din Creta, pentru a limita răspândirea COVID-19, a declarat ministrul adjunct pentru Protecţia Civilă.
  • Restricţiile vor intra în vigoare începând de vineri şi vor fi impuse până pe 13 august, după recomandarea comitetului de experţi în boli infecţioase.
  • Ţara mediteraneană, care încearcă să reconstruiască un sector turistic puternic afectat de pandemia coronavirusului, se luptă şi cu un val de incendii cauzate de temperaturile extreme din ultima perioadă.
6633 afișări
Imaginea articolului Grecia impune restricţii pe două insule vizitate de turişti, pentru a reduce infectările cu SARS-CoV-2. Când intră în vigoare

Grecia impune restricţii pe două insule vizitate de turişti, pentru a limita infectările cu SARS-CoV-2. Când intră în vigoare

Zonele afectate sunt insula Zakynthos din vestul Greciei, unde numărul cazurilor noi de COVID-19 a crescut cu 69% faţă de săptămâna precedentă, şi oraşul Chania din Creta, unde au fost cu 54% mai multe infectări, potrivit Reuters.

Autorităţile elene impun carantină pe timp de noapte şi interzic complet muzica în toate localurile, pe cele două insule menţionate. „Facem apel la localnicii şi turiştii din aceste zone să respecte pe deplin măsurile de limitare a răspândirii virusului", a declarat agenţia de protecţie civilă.

Grecia a înregistrat miercuri 2.856 de noi cazuri de COVID-19 şi 16 decese.
 
Luna trecută, insulele Greciei din sudul Mării Egee au fost marcate cu roşu închis pe harta COVID-19 a Centrului European de Prevenire şi Control al Bolilor după o creştere a numărului de infectări, ceea ce înseamnă că toate călătoriile, cu excepţia celor esenţiale, au fost descurajate.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici