Grecii şi românii au călătorit în 2006 cel mai puţin în străinătate

Grecii, românii şi spaniolii au ales să călătorească cel mai puţin în străinătate în 2006, dintre cetăţenii actualei UE27, la polul opus situându-se locuitorii din Luxemburg, Belgia şi Irlanda, potrivit unui studiu realizat de biroul european de statistică, Eurostat.

10 afișări
Imaginea articolului Grecii şi românii au călătorit în 2006 cel mai puţin în străinătate

Grecii şi românii au călătorit în 2006 cel mai puţin în străinătate (Imagine: Mediafax Foto)

Astfel, doar 11% din grecii şi 12% dintre românii care au călătorit în 2006 au trecut de graniţele propriei ţări, pentru un sejur de minim patru nopţi, în timp ce 89%, respectiv 88% dintre aceştia au preferat să viziteze destinaţii interne.

De asemenea, ponderi importante la excursiile interne au fost înregistrate şi în Spania (86%), Franţa (83%), Polonia (81%), Portugalia (79%) şi Italia (75%).

La polul opus, peste 70% din cetăţenii Luxemburgului, ai Belgiei, Irlandei şi ai Slovaniei au ales să călătorească în afara graniţelor propriilor state.

Locuitorii statelor din UE27 au făcut în 2006 un număr total de 438 de milioane de călătorii de minim patru nopţi, dintre care 61% au fost realizate în statele de provenieţă, iar 39% în alte ţări.

Raportat la grupa de vârstă, în România, excursiile locale au rămas în 2006 cele mai populare în toate categoriile. Astfel, călătoriile pe plan local au fost preferate de 90% dintre românii cu vârste cuprinse între 15 şi 24 de ani şi de peste 87% dintre populaţia de peste 25 de ani.

De asemenea, la nivelul UE, 61% din tinerii cu vârste între 15 şi 24 de ani, 58% dintre persoanele de 25-64 de ani şi 71% dintre cele de peste 65 de ani au făcut excursii în propria ţară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici