Grefierii continuă protestele şi anunţă că sunt gata de GREVĂ. Delegaţia, ţinută pe holul Guvernului

Sindicaliştii grefierilor care au protestat vineri în faţa guvernului au plecat nemulţumiţi că nu au fost primiţi la discuţii, că au fost ţinuţi pe holul Guvernului şi au promis că vor continua protestele până când Executivul le va acorda atenţie. Ei au anunţat că sunt pregătiţi de grevă.

697 afișări
Imaginea articolului Grefierii continuă protestele şi anunţă că sunt gata de GREVĂ. Delegaţia, ţinută pe holul Guvernului

Grefierii continuă protestele şi anunţă că sunt gata de GREVĂ. Delegaţia, ţinută pe holul Guvernului

Sindicaliştii reproşează Guvernului că nu-şi respectă promisiunea de a susţine dialogul cu partenerii sociali.

”Am fost primiţi în Guvern, dar am fost ţinuţi în hol şi s-a găsit o justificare că nu este încă nimeni la acea oră în guvern competent să discute soluţiile pe care trebuie să le adopte cu privire la revendicările noastre. Am lăsat un memoriu, după ce am stat acolo vreo 40 de minute, fără să ne primească nimeni, am fost trataţi cu indiferenţă, deşi guvernul se laudă că dă eficienţă dialogului social şi că discută cu partenerii de dialog social, respectiv sindicate şi asociaţii profesionale”, a declarat vineri pentru MEDIAFAX preşedintele sindicatului grefierilor Dicasterial, Cătălin Trăistaru.

De asemenea, sindicaliştii vor continua prostetele pe plan naţional începând cu luna aprilie şi, în cazul în care vor fi ignoraţi în continuare de guvernanţi, vor declanşa greva în condiţiile stabilite de lege. Grefierii spun că se vor alătura mitingului poliţiei, ofiţerilor din penitenciare şi celor de probaţiune.

”O să continuăm protestele, vom refuza realizarea orelor suplimentare, iniţiem negocierea contractului colectiv de muncă şi, în cazul în care se va refuza, vom iniţia greva în condiţiile legale, adică vom sesiza conflictul de muncă la ITM-uri. Protestele vor continua la nivel naţional, în teritoriu, la nivelul tribunalelor, probabil vor fi şi mitinguri la Ministerul Justiţiei, la Ministerul Finanţelor. Vor fi mult mai multe mitinguri, începând cu luna aprilie. De asemenea, ne vom alătura, într-un miting mult mai mare alături de poliţie, penitenciare şi probaţiune”, a mai spus sursa citată.

Peste 1.500 de sindicalişti ai grefierilor reuniţi în patru sindicate şi o asociaţie profesională, cărora li s-au alăturat sindicalişti de la Federaţia Publisind şi de la Blocul Naţional Sindical, au protestat vineri, vineri, în Piaţa Victoriei, pentru condiţii mai bune de muncă. Mitingul a fost organizat de Sindicatul Naţional al Grefei Judiciare (SNGJ) Dicasterial, alături de care au participat sindicalişti de la SindJust Bihor, Sindicatul Grefierul Alba şi Sindicatul Dreptatea Vrancea, afiliate la Federaţia Publisind, care reprezintă 75% din totalul personalului auxiliar de specialitate şi conex din instanţe şi parchete, la nivel naţional.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici