Gesturi care pot costa miliarde de vieţi. Numărul de urgenţă 112, apelat din greşeală sau pentru a face farse

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) susţine că numărul 112 a fost apelat în 2020 de 4,4 milioane de ori din greşeală, pentru a cere informaţii, pentru a face farse ori pentru a adresa injurii.

225 afișări
Imaginea articolului Gesturi care pot costa miliarde de vieţi. Numărul de urgenţă 112, apelat din greşeală sau pentru a face farse

FOTO: STS - Serviciul de Telecomunicaţii Speciale

„Operatorii STS au preluat, anul trecut, peste 10 milioane de apeluri, în medie, în mai puţin de 4 secunde”, au transmis reprezentanţii STS, duminică, printr-o postare pe Facebook.

Aceştia susţin că media europeană este sub 12 secunde.

Conform reprezentanţilor STS, pentru ca fiecare persoană care sună la 112 să primească ajutor cât mai repede, operatorii STS transferă urgenţele către dispecerii agenţiilor de intervenţie - Ambulanţă, ISU-SMURD, Poliţie, Jandarmerie sau Salvamont.

„De 4,4 milioane de ori, a fost apelat numărul unic de urgenţă, în 2020, din greşeală, pentru a cere diverse informaţii, pentru a face farse ori a aduce injurii”, se mai arată îân postare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici