Greva blochează activităţile pe aeroporturile germane

Sindicaliştii au blocat luni zeci de zboruri pe două mari aeroporturi germane. Lucrătorii de securitate şi angajaţii unităţilor care oferă servicii din aeroporturile din Berlin şi din Hamburg au organizat o grevă de o zi solicitând majorarea salariilor.

236 afișări
Imaginea articolului Greva blochează activităţile pe aeroporturile germane

Aeroportul Berlin-Brandenburg a anulat toate plecările şi a anunţat că unele aterizări vor fi afectate după ce sindicatul Verdi a declanşat greva, potrivit Reuters. Protestul va ţine până la miezul nopţii şi este susţinut de angajaţii din domeniul securităţii.

Angajaţii de la compania privată Aviation Handling Services Hamburg care se ocupă de check-in, îmbarcare şi de obiecte pierdute şi găsite pentru o serie de companii aeriene pe aeroportul din Hamburg, au declanşat şi ei o grevă de 24 de ore.

Săptămâna trecută, aeroporturile din Duesseldorf, Hamburg, Köln-Bonn şi Stuttgart au fost afectate de greve.

Cea mai mare economie a Europei a fost afectată în mod repetat de greve. Angajaţii fac presiuni pentru a obţine salarii mai mari şi condiţii de muncă mai bune pentru a face faţă creşterii costului vieţii.

Alte proteste au loc în domeniul feroviar din Germania. În weekend a avut loc o grevă, iar miercuri proteste vor fi în cinci landuri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici