Greva celor trei profesori care nu au încheiat mediile a 800 de elevi, declarată ilegală

Instanţa Tribunalului Bucureşti a decis că greva celor trei profesori care au refuzat, vineri, să încheie situaţia şcolară a aproximativ 800 de elevi, printre care şi elevi de clasa a XII-a este ilegală, a declarat, pentru MEDIAFAX, inspectorul general şcolar al Capitalei, Cristian Alexandrescu.

41 afișări
Imaginea articolului Greva celor trei profesori care nu au încheiat mediile a 800 de elevi, declarată ilegală

Greva celor trei profesori care nu au încheiat mediile a 800 de elevi, declarată ilegală (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

"Sentinţa Tribunalului Bucureşti este clară. Greva celor trei este ilegală. Sigur profesorii pot face recurs, dar nicio organizaţie sindicală nu îi asumă", a spus inspectorul general şcolar.

Doar 20 de şcolari dintre cei ai căror profesori au refuzat să le încheie mediile au rămas cu situaţia neîncheiată, ei fiind plecaţi în excursie.

"Au rămas 20 de şcolari care sunt plecaţi în excursie şi care vor avea situaţia încheiată în august", a mai spus Alexandrescu.

Situaţia celorlaţi elevi este rezolvată, în cazul tuturor fiind încheiate mediile.

Cei trei profesori care au refuzat să încheie situaţia la învăţătură a elevilor la clasele la care predau sunt cadre didactice la liceele "Gheorghe Şincai" şi "George Coşbuc".

ISMB a hoărât, potrivit legii, ca la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ să fie desemnată o comisie care să încheie situaţia elevilor.

Peste trei milioane de preşcolari şi elevi din învăţământul preuniversitar au intrat, vineri, în vacanţa de vară, anul şcolar 2009-2010 fiind probabil cel mai agitat din ultimele două decenii, cu greve spontane sau de masă, mitinguri, probe noi la examene şi peste toate o nouă Lege a educaţiei.

Sfârşitul acestui an şcolar a stat sub semnul incertitudinii încheierii situaţiei la învăţământ, în condiţiile în care profesorii au protestat faţă de reducerea salariilor cu 25%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici