Greva de la metrou va fi mai scurtă. Protestul se va încheia la ora 12.00

Greva angajaţilor de la metrou se va desfăşura, marţi, între orele 4.00 şi 12.00, astfel că se va încheia cu patru ore mai devreme decât fusese programată iniţial, decizia fiind luată în urma solicitării unei fundaţii.

52 afișări
Imaginea articolului Greva de la metrou va fi mai scurtă. Protestul se va încheia la ora 12.00

Greva de la metrou va fi mai scurtă. Protestul se va încheia la ora 12.00 (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Decizia a fost luată de Federaţia Sindicatelor din Transporturi Publice ATU România (care include sindicatele din Metrou si o parte din cele ale RATB), se arată într-un comunicat de presă remis luni şi semnat de preşedintele Uniunii Sindicatelor LIbere Metrou, Ion Rădoi.

Hotărârea a survenit solicitării Fundaţiei "Salvaţi-vă Îngerii", care organizează marţi un concert umanitar în Piaţa Constituţiei, în scopul strângerii de fonduri pentru construirea noului Spital "Marie Curie", potrivit sursei citate.

"Vă informăm că în urma solicitării primite din partea Fundaţiei Salvaţi-vă Îngerii, care organizează un concert umanitar pe data de 1 iunie 2010 în Piaţa Constituţiei, având ca scop strângerea de fonduri pentru construirea Noului Spital Marie Curie, Federaţia Sindicatelor din Transporturi Publice ATU România (Sindicatele din Metrou şi RATB) anunţă că greva de solidaritate din data de 1 iunie 2010 programată iniţial intre orele 4:00- 16:00, se va desfăşura în aceeaşi zi şi în aceleaşi condiţii stabilite anterior între orele 4:00- 12:00", potrivit srsei citate.

Preşedintele Uniunii Sindicatelor Libere Metrou (USLM), Ioan Rădoi, anunţase vineri, că sindicaliştii de la metrou şi RATB vor face grevă de solidaritate în 1 iunie, cu oprirea activităţii între orele 4.00 şi 16.00, şi că vor intra ulterior în grevă generală.

Rădoi preciza că în 1 iunie metroul, troleibuzele şi tramvaiele din Capitală nu vor circula între orele 4.00 şi 16.00.

Ulterior, preşedintele Sindicatului Transportatorilor RATB, Mircea Ionescu, a spus că în mod normal în Capitală circulă zilnic 537 de tramvaie şi troleibuze, iar dintre acestea în 1 iunie vor fi pe trasee 50%. În ceea ce priveşte cele o mie de autobuze care ies zilnic pe trasee în Bucureşti vor circula toate.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, declara, vineri, după întâlnirea cu sindicaliştii din RATB, că 80 - 85% din parcul auto va fi la dispoziţia cetăţenilor, marţi, 1 iunie, când este anunţată greva de solidaritate a angajaţilor Metrorex şi a unora din RATB.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici