GALERIE FOTO  Greva transportatorilor paralizează Germania / Şoferii de camion ameninţă guvernul Scholz: Fără noi, rămâneţi fără mâncare

Protestele camionagiilor aruncă în haos prima economie a Europei.

5389 afișări
Imaginea articolului Greva transportatorilor paralizează Germania / Şoferii de camion ameninţă guvernul Scholz: Fără noi, rămâneţi fără mâncare

După cele ale fermierilor şi ale şoferilor de locomotivă Deutsche Bahn care au paralizat Germania în ultimele zile, ieri a venit rândul protestului transportatorilor bavarezi. Manifestaţia lor împotriva politicii guvernului Scholz a avut loc la München, fiind organizată de Asociaţia Companiilor de Transport şi Logistică Bavareze.

Potrivit poliţiei, s-au prezentat 3.500 de şoferi de camion cu 2.000 de vehicule (conform organizatorilor au fost „doar” 1.600), sosind pe autostradă din toată ţara. După ce au fost îndrumaţi de 200 de poliţişti de-a lungul unora dintre principalele artere de circulaţie din München, aceştia au fost garaţi pe terenul unde se ţine anual Oktoberfest.

Protestul a creat mari probleme navetiştilor din zona München: pe de o parte s-au trezit încă fără trenurile anulate din cauza grevei mecanicilor de tren, pe de altă parte, Poliţia a invitat pe toată lumea să „abţină de la folosirea autovehiculelor”.

Când camioanele au ajuns în locul în care au fost cantonate, concertul de claxoane din camioane a fost asurzitor. Mulţi participanţi au agăţat de cabinele şoferilor bannere cu mesaje precum „Nu există mâncare fără noi” sau „Nu creşterii taxelor de drum şi motorinei”.

Guvernul Scholz, aşa-numita „coaliţie a semafoarelor”, este socotit un inamic pentru mulţi transportatori de mărfuri. „Dacă oamenii se ridică, semafoarele vor cădea” era scrisul de pe un banner atârnat de o remorcă. Tot cu această ocazie, ca şi la unele dintre recentele demonstraţii ale fermierilor, a apărut o spânzurătoare atârnând de un semafor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici