Greviştii de la Dacia Piteşti anunţă organizarea unui miting

Angajaţii de la Automobile Dacia Piteşti au intrat, luni, în cea de-a treia săptămână de grevă generală şi anunţă că vor organiza, la jumătatea acestei săptămâni, un miting de protest de patru ore, în Piaţa Vasile Milea din Piteşti.

22 afișări
Imaginea articolului Greviştii de la Dacia Piteşti anunţă organizarea unui miting

Greviştii de la Dacia Piteşti anunţă organizarea unui miting (Imagine: Mediafax Foto)

"Suntem hotărâţi să rămânem în grevă generală până când acest patronat va înţelege să discute cu noi de la egal la egal şi să înţeleagă că trebuie să rezolve revendicările noastre şi nu să găsească tertipuri prin care să ne intimideze şi să ne provoace. Vom protesta şi vom face iar miting de protest pentru a ne cere drepturile noastre", a declarat, luni, viceliderul sindicatului de la Dacia, Ion Iordache.

Totodată, conducerea sindicatului a anunţat că joi, între orele 10.00-14.00, angajaţii Dacia vor organiza un miting de protest în Piaţa Vasile Milea din Piteşti.

"Sindicatul Autoturisme Dacia, în numele membrilor pe care îi reprezintă, solicită reprezentanţilor partidului de guvernământ, în speţă Partidului Naţional Liberal, să se abţină să mai facă comentarii ostile referitoare la greva salariaţilor de la Automobile Dacia S.A.", se arată într-un comunicat de presă transmis, luni, de Sindicatul Autoturisme Dacia, care consideră că declaraţiile politicienilor pot influenţa decizia în dosarul în care se judecă legalitatea grevei generale de la Dacia şi care are termen în 9 aprilie.

"Un verdict împotriva acestei greve poate avea consecinţe incomensurabile în plan internaţional referitoare la respectarea drepturilor omului în România", se mai precizează în documentul citat.

Angajaţii Dacia Piteşti au intrat, luni, 24 martie, începând cu ora 7.00, în grevă generală pe timp nelimitat, după ce toate negocierile dintre patronatul şi sindicatul uzinei au eşuat.

De la declanşarea grevei, între sindicat şi patronat au avut loc mai multe runde de negocieri, toate eşuate. Angajaţii cer o majorare salarială de 550 de lei, în timp ce administraţia a oferit o creştere de 12 la sută a salariului mediu brut.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici