Grigore Vieru, expus riscurilor în fiecare moment (Video)

Poetul Grigore Vieru se află în continuare în stare critică, iar medicii promit să ofere detalii despre investigaţiile medicale ale acestuia în jurul orei 18.00, relatează Info-Prim Neo, în pagina electronică.

48 afișări
Imaginea articolului Grigore Vieru, expus riscurilor în fiecare moment (Video)

Grigore Vieru, expus riscurilor în fiecare moment (Imagine:www.info-prim.md)

"Riscuri există în fiecare moment. Sunt afectate creierul, cutia toracică şi abdomenul cu un grad de gravitate ridicat", a declarat sâmbătă după-amiază directorul Spitalului de Urgenţă, Grigore Ciobanu.

"Semnele pozitive pe care am reuşit să le obţinem începând de ieri (vineri - n.red.), de la ora 13.00, se menţin. Pentru moment hemodinamica este stabilă, rinichii funcţionează normal, iar tratamentul continuă", a declarat Ciobanu.

Medicul a negat că în noaptea de vineri spre sâmbătă, Grigore Vieru ar fi suferit un al treilea infarct.

Întrebat cine asigură cheltuielile de spitalizare şi tratament, Grigore Ciobanu a spus că este vorba despre o urgenţă şi toate cheltuielile sunt acoperite de stat. "Deocamdată ajutorul propus de autorităţile din România nu este necesar. Condiţiile în care se află sub tratament Grigore Vieru sunt cele necesare, conform standardelor europene", a precizat el.

Directorul adjunct al Ansamblului "Joc", Gheorghe Munteanu, este în afara oricărui pericol. El se află în continuare la reanimare, dar este conştient.

Poetul Grigore Vieru a fost internat în stare gravă în urma unui accident rutier care a avut loc în noaptea de joi spre vineri, la ora 01.30, pe drumul R-3, Chişinău-Hânceşti-Cimişlia-Basarabeasca. Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, impactul s-a produs, cel mai probabil, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile şi a vitezei sporite.

Citeşte şi:

Grigore Vieru, internat în stare critică

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici