Grigore Vieru, internat în stare critică

Poetul Grigore Vieru a fost internat la secţia Reanimare a Spitalului de Urgenţă din Chişinău, în prezent fiind conectat la aparatele de respiraţie artificială, în urma unui accident rutier care a avut loc în noaptea de joi spre vineri, informează site-ul agenţiei de presă moldovene Info-Prim Neo.

166 afișări
Imaginea articolului Grigore Vieru, internat în stare critică

Grigore Vieru, internat în stare critică (Imagine: www.info-prim.md)

În prezent, Grigore Vieru este conectat la aparatul de respiraţie artificială şi urmează tratamentul stabilit de o comisie de specialişti din ţară. Medicii depun toate eforturile, dar situaţia poetului este foarte gravă, a declarat pentru Info-Prim Neo Grigore Ciobanu, director general al Spitalului de Urgenţă din Chişinău.

În urma accidentului de circulaţie produs în noaptea trecută, Grigore Vieru a suferit politraumatism, traumatism cranio-cerebral închis, contuzie cerebrală, traumatism toracic închis, contuzia cordului şi a plămânilor şi contuzia organelor abdominale. Cele două infarcte anterioare pe care le-a avut poetul complică starea acestuia.

Dispecerul substaţiei medicale de urgenţă Ialoveni, Alexandra Mara, a declarat pentru Info-Prim Neo că automobilul în care se afla Grigore Vieru s-a izbit violent, în noaptea de joi spre vineri, în regiunea comunei Dănceni, într-un scuar cu flori aflat la o intersecţie pe traseul care duce spre Chişinău.

Potrivit Eleonorei Tcaci, şeful substaţiei medicale de urgenţă Ialoveni, ambulanţa a fost solicitată la ora 1.25 noaptea. Poetul se afla în automobil, avea dureri de cap şi plăgi sângerânde pe faţă. În răni avea cioburi de sticlă din parbriz.

Şoferul automobilului, vicedirectorul Ansamblului Joc, Gheorghe Munteanu, nu a fost internat, însă medicii nu exclud posibilitatea ca ulterior să apară complicaţii şi ca el să aibă nevoie de îngrijiri medicale.

Cei doi se întorceau la Chişinău din sudul Republicii Moldova. Accidentul este investigat de poliţia rutieră.

Grigore Vieru s-a născut pe 14 februarie 1935. De-a lungul timpului a lansat volume de versuri precum "Aproape" (1974), "Un verde ne verde" (1976) şi "Metafore albastre" (1991).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici