Gripa porcină: Pandemia de gripă ar putea dura doi ani

Pandemia de gripă ar putea dura doi ani de zile, potrivit specialiştilor internaţionali, iar aceasta ar putea înregistra patru valuri diferite, a declarat, luni, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Adrian Streinu-Cercel.

74 afișări
Imaginea articolului Gripa porcină: Pandemia de gripă ar putea dura doi ani

Gripa porcină: Pandemia de gripă ar putea dura doi ani (Imagine:Elvira Gheorghita/Mediafax Foto)

Acesta a precizat că "la o persoană bolnavă clinic, există în spate zece purtători ai virusului".

Potrivit secretarului de stat, virusul sezonier este în competiţie cu virusul pandemic, acesta din urmă câştigând teren în ultima perioadă.

Streinu-Cercel a precizat că, în perioada 26 octombrie -1 noiembrie, au fost confirmate 174 de cazuri de gripă cu tulpina nouă AH1N1.

La nivel naţional, din luna mai, atunci când s-a înregistrat primul caz de îmbolnăvire cu virusul AH1N1, şi până în prezent au fost înregistrate 555 de îmbolnăviri. Până în prezent, în România nu s-a înregistrat niciun deces cauzat de gripa nouă, a precizat secretarul de stat.

El a mai spus că din cele 555 de cazuri de îmbolnăviri înregistrate, un număr de 174 de bolnavi sunt în prezent în terapie, iar restul sunt vindecaţi.

Potrivit statisticilor MS, din cele 174 de cazuri, 34 sunt din import, iar 140 sunt cazuri secundare.

Au fost înregistrate forme medii şi severe de boală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici