Grup de români, acuzat pentru 47 de furturi săvârşite în Franţa. Ce au găsit poliţiştii în urma percheziţiilor din Dolj şi Mehedinţi

  • Mai mulţi români sunt acuzaţi de 47 de furturi de aparate GPS şi materiale agricole din Franţa.
  • Majoritatea suspecţilor sunt din judeţul Dolj.
  • Prejudiciul produs de aceştia se ridică la 830.000 de euro.
863 afișări
Imaginea articolului Grup de români, acuzat pentru 47 de furturi săvârşite în Franţa. Ce au găsit poliţiştii în urma percheziţiilor din Dolj şi Mehedinţi

Potrivit unui comunicat al IGPR, poliţiştii români şi procurorii DIICOT au pus în aplicare un ordin de anchetă emis de Tribunalul Judiciar din Rennes, Franţa, într-un dosar penal privind un grup organizat de criminalitate itinerantă.

Grupul, format din cetăţeni români, ar fi fost implicat în numeroase furturi pe întreg teritoriul Franţei.

Membrii acestuia, majoritatea din judeţul Dolj, ar fi comis, din ianuarie 2020 până în prezent, 47 de furturi de aparate GPS şi alte materiale agricole, cauzând un prejudiciu de peste 830.000 de euro.

Poliţiştii români au făcut joi în acest caz 12 percheziţii domiciliare (11 în judeţul Dolj şi una în judeţul Mehedinţi), la adresele unde locuiesc membrii grupului infracţional sau unde ar fi putut fi găsite bunuri provenite din comiterea faptelor.

Au fost duse la audieri 9 persoane. 5 dintre acestea au fost reţinute şi prezentate, în vederea arestării preventive, pentru predare, Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, pe numele lor fiind emise de autorităţile judiciare franceze mandate europene de arestare.

Concomitent cu aceste activităţi, în Franţa, au fost reţinuţi alţi trei membri ai grupului, 2 fiind cetăţeni români şi unul cetăţean francez.

În urma percheziţiilor făcute în România, au fost ridicate aparate GPS agricole şi componente ale acestor sisteme, 1.000 de euro şi 2.000 de lei, două pistoale neletale cu muniţie şi un permis de conducere auto contrafăcut.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici