Video Grup infracţional specializat pe traficul de persoane, destructurat de DIICOT Dolj

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism din Dolj audiază 25 de persoane implicate în traficarea şi exploatarea sexuală a 30 de persoane, printre care şi minori, de pe urma cărora traficanţii au obţinut suma de 100.000 de euro.

190 afișări

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Craiova au procedat la destructurarea unui grup infracţional organizat, constituit din 17 persoane, în scopul săvârşirii infracţiunilor de trafic de persoane şi trafic de minori, se arată într-un comunicat al DIICOT.

Efectivele mobilizate pentru reuşita acţiunii au fost de peste 300 de poliţişti şi jandarmi.

Anchetatorii spun că membrii grupului, prin violenţă şi ameninţare, au exploatat sexual în Italia, în localitatea Aprillia, 30 de victime, unele minore, obţinând din activitatea infracţională suma de 100.000 de euro.

Procurorii DIICOT au coordonat miercuri, un număr de 18 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Băileşti-judeţul Dolj, ocazie cu care au fost ridicate paşapoarte, cărţi de identitate, documente de transfer bancar, sume de bani şi şapte autoturisme de lux- Volkswagen Touareg, Crysler CC, Audi A4, Mazda MX5, Pontiac şi Alfa Romeo.

Pentru monitorizarea zonei a fost utilizat un elicopter aparţinând Inspectoratului General al Aviaţiei din cadrul MAI, Unitatea Specială de Aviaţie Bucureşti.

Procurorii DIICOT-Serviciul Teritorial Craiova audiază în prezent 25 de persoane.

Cercetările continuă în vederea documentării întregii activităţi infracţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici