Video Grupare care frauda firme de leasing, destructurată de procurorii DIICOT

Ion Gorun, nepotul lui Vasile Gorun, a fost ridicat de procurorii DIICOT, în urma unor descinderi care au avut loc marţi la 47 de locuinţe din Bucureşti şi din patru judeţe, în cadrul unei anchete privind fraudarea unor firme de leasing cu 700.000 de euro.

722 afișări

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Alba, Cluj-Napoca, Piteşti şi Biroul Teritorial Vâlcea fac cercetări privind grupul organizat specializat în comiterea de fraude la firmele de leasing şi alte operaţiuni financiar bancare frauduloase.

Astfel, marţi dimineaţă anchetatorii au declanşat simultan 47 de percheziţii domiciliare în Bucureşti şi judeţele Vâlcea, Vrancea, Argeş şi Ialomiţa, ocazie cu care au fost ridicate şi conduse la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizata şi Terorism 37 de persoane, ce urmează a fi audiate.

"În sarcina învinuiţilor coordonaţi de liderul acestora, Gorun Ion, din Judeţul Vâlcea, s-a reţinut faptul că în mod coordonat au desfăşurat activităţi de inducere în eroare şi achiziţionarea unor autoturisme de la firmele de leasing, care au fost ulterior înscrise în circulaţie prin folosirea de documente de identificare şi omologare false", se arată într-un comunicat al DIICOT.

Anchetatorii au identificat până în prezent 50 de autovehicule achiziţionate în acest mod, prejudiciul produs unor societăţi de leasing sau unor persoane fizice fiind de aproximativ 700.000 de euro.

Cercetările au fost efectuate cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate, Birourilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba, Cluj, Piteşti şi Vâlcea, iar suportul tehnic a fost asigurat de către DGIPI.

Ion Gorun este nepotul lui Vasile Gorun, zis "Vulturul", lider al lumii interlope vâlcene. Vasile Gorun a fost condamnat, în primăvara anului 2000, la cinci ani şi jumătate de închisoare pentru ultragierea unor poliţişti din Râmnicu Vâlcea veniţi să-i percheziţioneze locuinţa.

În iulie 2007, Vasile Gorun au fost reţinut, alături de alte şase persoane, de procurorii DIICOT, în urma unei ample acţiuni şi a unei monitorizări care a durat mai multe luni, fiind acuzat de constituire a unui grup criminal organizat, spălare de bani, furt calificat, fals sub semnătură privată, infracţiuni informatice şi cu mijloace de plată electronice.

Două persoane au fost duse, marţi, la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Biroul Teritorial Vâlcea pentru a fi audiate în cazul grupării acuzate de înşelarea unor firme de leasing cu aproximativ 700.000 de euro.

Ştefan Fănică Vasilache, cunoscut sub numele de Fane Vasilache, din Focşani, şi Iulian Macovei, din comuna Reghiu, sunt suspectaţi că ar face parte dintr-o grupare infracţională organizată, care ar fi fost coordonată de Ion Gorun, din judeţul Vâlcea, specializată în comiterea de fraude la firmele de leasing şi alte operaţiuni financiar bancare frauduloase.

Cei doi au fost au fost ridicaţi, marţi, şi duşi la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Biroul Teritorial Vâlcea pentru audieri.

Potrivit poliţiştilor Serviciului de Combatere a Crimei Organizate Vrancea, ar fi vorba, de fapt, despre trei persoane suspecte, însă una dintre acestea are probleme de sănătate şi nu a putut fi condusă la sediul DIICOT Vâlcea.

Şeful Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vrancea, comisarul Costel Manea a declarat că în Vrancea au fost efectuate cinci percheziţii.

"Au fost efectuate cinci percheziţii la diferite locaţii din judeţ şi au fost ridicate documente şi unităţi de calculator pentru cercetări. De asemenea, două persoane au fost ridicate şi duse la Vâlcea pentru audieri", a precizat comisarul Costel Manea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici