Grupare care obliga tinere cu situaţie materială precară să se prostitueze în Franţa, destructurată

O grupare formată din patru persoane, două femei din Constanţa şi alte două arestate deja pentru trafic de droguri, care obliga tinere cu situaţie materială precară să se prostitueze în Franţa, a fost destructurată.

900 afișări
Imaginea articolului Grupare care obliga tinere cu situaţie materială precară să se prostitueze în Franţa, destructurată

Grupare care obliga tinere cu situaţie materială precară să se prostitueze în Franţa, destructurată

IGPR a anunţat, vineri, că poliţiştii din Constanţa, sub coordonarea procurorilor DIICOT Constanţa, au făcut, în 22 ianuarie, opt percheziţii în Constanţa, la persoane bănuite de constituirea unui grup infracţional organizat şi proxenetism.

Activităţile au vizat destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în infracţiuni de proxenetism, fapte ce ar fi fost comise în sudul Franţei (Cannes, Marseille, Nice).

În urma investigaţiilor a rezultat că, începând cu anul 2018, două femei, ambele de 34 de ani, din Constanţa, împreună cu alte două persoane, aflate în acest moment în arest preventiv pentru trafic internaţional de droguri de mare risc, ar fi exploatat sexual mai multe tinere, majore, care ar fi provenit din familii cu o situaţie materială precară.

Potrivit DIICOT, din cercetări a rezultat că tinerele erau recrutate din România, din familii cu o situaţie materială precară, destrămate sau dezorganizate şi nivel de educaţie scăzut, apoi determinate să practice prostituţia în Franţa, făcând aşa zise „turnee” prin diferite oraşe. Ca modalitate de atragere a persoanelor cu care acestea întreţineau acte sexuale în schimbul unor sume de bani, tinerele foloseau mai multe anunţuri postate pe diferite site-uri de profil.

Tinerele care practicau prostituţia utilizau doar aceste site-uri, unde trebuiau să aibă un „cont”, în care erau menţionate caracteristicile fizice, oraşul în care se aflau, precum şi durata de timp cât se aflau în acel oraş. De asemenea, erau ataşate fotografii ce ilustrau diverse tinere în ipostaze erotice.

Pentru anunţurile postate pe aceste site-uri se achita o taxă de 600 de euro pentru o lună sau 400 de euro pentru două săptămâni. Taxa diferea în funcţie de tipul de promovare şi putea fi plătită doar online.

„Trebuie menţionat faptul că, în general, tinerele care practicau prostituţia aveau conturi deschise la bănci din România, iar plata anunţurilor o efectuau online, cu cardurile aferente conturilor. Din acest motiv, conturile bancare ale persoanelor care practicau prostituţia trebuiau alimentate din România cu sumele de bani necesare plăţii anunţurilor sau a cheltuielilor pentru plata apartamentelor închiriate în scopul practicării prostituţiei. Persoanele care practicau prostituţia se cazau în apartamente închiriate, iar legătura cu clienţii se realiza telefonic, la numerele de telefon menţionate în conţinutul anunţurilor. În ceea ce priveşte sumele de bani obţinute din practicarea prostituţiei trebuie menţionat că acestea erau trimise în România prin servicii de transfer rapid de bani”, arată procurorii.

Vineri, cele două femei au fost reţinute pentru 24 de ore, urmând ca acestea, împreună cu cele două persoane aflate deja în arest preventiv, să fie prezentate Tribunalului Constanţa, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici