Grupare de trafic de persoane, destructurată la Bistriţa. Nouă persoane vor fi duse la audieri

O grupare specializată în trafic de persoane a fost destructurată, în urma a nouă percheziţii făcute în Bistriţa-Năsăud, membrii reţelei fiind acuzaţi că recrutau şoferi pe care îi obligau să îi ducă în Turcia pentru a cerşi, dar şi să transporte sirieni în spaţiul Uniunii Europene

1314 afișări
Imaginea articolului Grupare de trafic de persoane, destructurată la Bistriţa. Nouă persoane vor fi duse la audieri

Grupare de trafic de persoane, destructurată la Bistriţa. Nouă persoane vor fi duse la audieri (Imagine: Alexandru Solomon/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat transmis, marţi, de Poliţia Română, poliţiştii de la Combaterea criminalităţii organizate din Bistriţa-Năsăud şi procurorii DIICOT au făcut nouă percheziţii în judeţ pentru destructurarea unei grupări specializate în trafic de persoane.

Din cercetări a reieşit că, începând cu anul 2015, membrii grupării ar fi recrutat mai mulţi şoferi pe care, prin înşelăciune sau prin ameninţări cu acte de violenţă, i-ar fi determinat să îi transporte în Turcia. Acolo, membrii grupării şi-ar fi obligat copiii să cerşească, punându-i să cânte la acordeon în locuri publice, iar pe şoferii recrutaţi, prin inducere în eroare, i-ar fi transferat unor grupări infracţionale turceşti.

Ulterior, gruparea infracţională din Turcia i-ar fi determinat, prin ameninţare, pe şoferii din Bistriţa-Năsăud să efectueze transporturi cu cetăţeni de origine siriană - bărbaţi, femei sau copii -, din localitatea Izmir până la graniţa vestică a Turciei, în schimbul unor sume mari de bani.

Cetăţenii de origine siriană ar fi ajuns astfel în spaţiul Uniunii Europene, pe ruta Turcia - Grecia - Macedonia - Serbia, prin România sau Ungaria.

În acest caz, nouă persoane urmează să fie duse la audieri, la sediul DIICOT Bistriţa-Năsăud.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici