Grupări specializate în trafic de droguri, de persoane şi braconaj, anihilate de poliţişti

Mai multe persoane care fac parte din grupuri infracţionale bănuite de trafic de persoane, trafic de droguri şi braconaj sunt cercetate de poliţiştii din Bistriţa-Năsăud.

315 afișări
Imaginea articolului Grupări specializate în trafic de droguri, de persoane şi braconaj, anihilate de poliţişti

Potrivit IPJ Bistriţa-Năsăud, în perioada 2021 - august 2023, în judeţ ar fi acţionat un grup infracţional organizat, având drept scop procurarea, deţinerea şi folosirea fără drept a unor arme letale.

Sub coordonarea liderului grupului, cunoscut ca având experienţă în domeniul vânătorii, bănuiţii ar fi participat la partide de vânătoare neautorizate, unde ar fi folosit şi armele deţinute ilegal.

O parte dintre membrii grupului ar fi cumpărat droguri de risc pentru consum propriu, dar şi pentru a le oferi cu titlu gratuit unor persoane din anturaj.

În aceeaşi cauză, în perioada 2021 – 2022, s-ar fi constituit un alt grup infracţional organizat specializat în trafic de droguri de risc şi în exploatarea unor persoane, inclusive minore, aflate în situaţii vulnerabile, pe care le-ar fi recrutat, adăpostit şi determinat să practice prostituţia.

Comercializarea drogurilor şi substanţelor psihoactive s-ar fi realizat în incinta sau în proximitatea unor unităţi de cazare şi alimentaţie publică, situate într-o zonă turistică a judeţului Bistriţa-Năsăud, precum şi la evenimente private desfăşurate în astfel de locaţii.

La petrecerile organizate, bănuiţii ar fi pus la dispoziţia invitaţilor droguri de risc şi de mare risc şi ar fi asigurat prezenţa persoanelor vătămate, inclusiv minore, consumatoare de droguri, pe care le-ar fi exploatat, obligându-le să practice prostituţia în schimbul unor sume de bani însuşite ulterior de membri grupului.

Probele administrate au relevat că o parte dintre bănuiţi s-ar regăsi în structura ambelor grupuri infracţionale.

Au fost puse în aplicare 27 de mandate de percheziţie domiciliară, în locaţii din judeţul Bistriţa-Năsăud, fiind descoperite şi ridicate 11 arme letale cu destinaţia vânătoare, din care 2 deţinute fără drept, 3 arme neletale supuse regimului autorizării, deţinute fără drept, un amortizor pentru armă letală, o arbaletă, 68 de cartuşe pentru armă letală deţinute fără drept.

Tot în urma percheziţiilor, au fost ridicate 3 dispozitive night-vision, un dispozitiv cu termoviziune, o grenadă de manevră, 190 de kilograme de carne de vânat, 25 de trofee, 3 blănuri de animale sălbatice, 20 de telefoane mobile, diferite înscrisuri, sume de bani, bijuterii şi diferite cantităţi de droguri de risc.

Joi, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bistriţa-Năsăud a dispus arestarea preventivă a şase dintre bănuiţi, pentru alţi zece procurorii DIICOT Bistriţa-Năsăud dispunând măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici