Guvern: Volumul de gaze pentru producerea energiei pe timp de iarnă creşte cu 10% faţă de 2018

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, luni, că va aproba programul prin care este stabilit nivelul de combustibil necesar producerii energiei electrice pe timp de iarnă. Aceasta a anunţat că volumul gazelor înmagazinate pe timp de iarnă va creşte cu 10% faţă de 2018.

72 afișări
Imaginea articolului Guvern: Volumul de gaze pentru producerea energiei pe timp de iarnă creşte cu 10% faţă de 2018

Guvern: Volumul de gaze pentru producerea energiei pe timp de iarnă creşte cu 10% faţă de 2018

”Ne pregătim din timp pentru sezonul rece şi luăm măsurile pentru asigurarea stocurilor necesare pentru buna funcţionare a sistemul electro-energetic naţional în perioada 1 noiembrie 2019-31 martie 2020. Aprobăm în şedinţa de astăzi (luni n.r.-) programul de iarnă în domeniul energetic prin care stabilim nivelul stocurilor de combustibil în vederea producerii energiei electrice pe care producătorii trebuie să-l asigure până la data de 1 noiembrie 2019, dar şi necesarul de volum de apă din lacurile de amenajare", a declarat prim-ministrul Viorica Dăncilă, luni, la începutul şedinţei de Guvern.

Dăncilă a declarat că volumul de gaze înmagazinate pe timp de iarnă va creşte cu 10% faţă de anul 2018, iar rezervele din acumulările hidroenergetice cu 25%.

"Luăm aceste măsuri pentru ca toate instituţiile şi companiile din domeniu să fie bine pregătite pentru a preîntâmpina orice fel de problemă în aprovizionarea cu energie”, a completat premierul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici