Guvernul a adoptat proiectul de lege privind brevetul european

Guvernul a aprobat în şedinţa de joi proiectul de lege privind brevetul european. Acesta prevede proceduri simplificate de acordare a brevetelor sau de soluţionare a litigiilor.

220 afișări
Imaginea articolului Guvernul a adoptat proiectul de lege privind brevetul european

Guvernul a adoptat proiectul de lege privind brevetul european

Guvernul a adoptat proiectul de lege pentru ratificarea Acordului privind Curtea unică în materie de brevete, deschis spre semnare în data de 19 februarie 2013.

Actul normativ urmează să fie depus la Parlament în vederea dezbaterii şi adoptării.

Potrivit Ministerului Justiţiei, proiectul stimulează procesul de inovare pe plan naţional şi de brevetare unitară pe întreg teritoriul Uniunii Europene.

Acordul prevede o Curte unică în materia brevetelor europene, comună tuturor statelor contractante, alcătuită dintr-un Tribunal de Primă Instanţă (cu o divizie centrală cu sediul la Paris şi divizii locale şi regionale), o Curte de apel la Luxemburg şi o grefă comună, un sistem de brevetare mai puţin costisitor şi proceduri simplificate de acordare a brevetelor sau de soluţionare a litigiilor.

„Proprietarul unei invenţii unitare va face solicitarea pentru protecţie o singură dată, nu pentru fiecare stat membru în parte. Iar, în cazul în care se încalcă un brevet european pe teritoriul mai multor state membre, acţiunea se depune la una dintre diviziile curţii unice în materie de brevete, nu în fiecare stat membru separat”, transmite Ministerul Justiţiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici