Guvernul a anunţat că programul Rabla va continua şi în 2010

Guvernul a anunţat, marţi, la sfârşitul întâlnirii între premierul Emil Boc şi directorul general al operaţiunilor grupului Renault-Dacia, că intenţionează să continue programul de înnnoire a parcului auto şi în 2010, după ce în acest an a majorat numărul maşinilor scoase din uz şi prima de casare.

84 afișări
Imaginea articolului Guvernul a anunţat că programul Rabla va continua şi în 2010

Guvernul a anunţat că programul Rabla va continua în 2010 (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

În timpul discuţiei cu directorul general al operaţiunilor Grupului Renault-Dacia, Patrick Pelata, premierul Emil Boc a arătat disponibilitatea Executivului de a sprijini producătorii auto, în vederea stimulării industriei de profil, apreciind, în acelaşi timp, aportul adus de compania Renault-Dacia la dezvoltarea industriei auto româneşti, se arată într-un comunicat al Guvernului.

În acest context, premierul a amintit că Guvernul îşi va asuma în Parlament răspunderea şi pentru proiectul de lege care prevede extinderea Programului Rabla pentru persoane juridice, în vederea stimulării industriei de profil şi înnoirii parcului auto.

"De asemenea, Executivul intenţionează să continue programul de reînnoire a parcului auto şi în 2010", se arată în comunicat.

Directorul general Renault-Dacia a apreciat sprijinul acordat de autorităţile române industriei auto, în special prin implementarea acestui program, şi au evidenţiat oportunităţile şi perspectivele de dezvoltare ale companiei Renault pe piaţa românească, se mai arată în comunicat.

La începutul acestui an, Guvernul a decis ca numărul total de maşini casate prin programul de înlocuire a parcului auto naţional, denumit "Programul Rabla", să fie majorat la 60.000 unităţi, de la 40.000 autovehicule în 2008, iar prima de casare a urcat de la 3.000 lei la 3.800 lei.

În vară, Programul Rabla, de casare a maşinilor uzate, a fost extins de Guvern prin asigurarea unui număr nelimitat de autoturisme care pot fi casate pentru persoane fizice şi includerea autoutilitarelor în categoria vehiculelor care pot fi achiziţionate.

Fondurile pentru programul din acest an totalizează 228 milioane de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici