Guvernul a aprobat 6 amendamente din 24 de propuneri ale parlamentarilor la Legea salarizării

Guvernul a aprobat 6 amendamente dintr-un total de 24 propuneri formulate de către parlamentari la proiectul legii salarizării unitare, pentru care Executivul îşi va angaja răspunderea.

57 afișări
Imaginea articolului Guvernul a aprobat 6 amendamente din 24 de propuneri ale parlamentarilor la Legea salarizării

Premierul Emil Boc (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Din totalul celor şase amendamente aprobate, cinci se referă la Legea cadru de salarizare, iar un amendament la legea de aplicare, informează Guvernul.

Surse oficiale au declarat agenţiei MEDIAFAX că unul dintre amendamente reglementează categoria funcţionarilor publici parlamentari.

Guvernul s-a reunit, luni, în şedinţă, pentru a analiza amendamentele depuse de parlamentari la proiectul legii salarizării unitare, promovată prin angajarea răspunderii.

Prin acest proiect de lege, Guvernul a decis că salariile de bază din sectorul public vor fi majorate anul viitor cu 15% raportat la nivelul din luna octombrie, iar salariul de bază minim brut pe ţară va creşte de la 600 lei la 670 lei.

Viceliderul grupului PNL din Camera Deputaţilor, Eugen Nicolăescu, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că formaţiunea sa a depus amendamente la Legea salarizării unitare a personalului bugetar.

El a precizat că unul dintre amendamente se referă la modificarea grilelor personalului medical, în sensul creşterii salariilor medicilor şi asistenţilor de la două la patru puncte procentuale pe grilă.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Moldovan, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că parlamentarii social-democraţi nu au depus amendamente la Legea salarizării unitare pentru că o consideră neconstituţională, şi că vor iniţia moţiune de cenzură după ce Guvernul îşi asumă răspunderea.

Guvernul îşi va asuma răspundereaîn Parlament, pe 14 decembrie, pe Legea-cadru privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, precum şi pe cea privind salarizarea în 2011 a acestei categorii de personal.

Guvernul îşi poate angaja răspunderea în faţa Camerei Deputaţilor şi a Senatului, în şedinţă comună, asupra unui program, a unei declaraţii de politică generală sau a unui proiect de lege.

Executivul este demis dacă o moţiune de cenzură, depusă în termen de 3 zile de la prezentarea programului, a declaraţiei de politică generală sau a proiectului de lege, a fost adoptată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici