Guvernul a aprobat înfiinţarea Gărzii de Coastă

Guvernul a aprobat, miercuri, înfiinţarea Gărzii de Coastă în zona litoralului Mării Negre, a Dunării Maritime şi a Deltei Dunării, prin reorganizarea inspectoratelor judeţene ale poliţiei de frontieră Tulcea, Constanţa, Călăraşi şi Giurgiu.

409 afișări
Imaginea articolului Guvernul a aprobat înfiinţarea Gărzii de Coastă

Guvernul a aprobat înfiinţarea Gărzii de Coastă (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

În urma deciziei Guvernului, inspectoratele judeţene ale Poliţiei de Frontieră din Constanţa, Tulcea, Călăraşi şi Giurgiu se vor transforma în Garda de Coastă, au declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentanţi ai Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI).

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, spunea, la sfârşitul lunii martie, că aproximativ 350 de poliţişti de frontieră de la patru inspectorate judeţene îşi vor pierde posturile în urma constituirii Gărzii de Coastă, prin "unificarea" celor patru inspectorate.

El a menţionat că probabil vor pleca din rândurile Poliţiei de Frontieră "cei care nu au avut eficienţă".

"Vizita mea la Constanţa s-a vrut, pe de o parte, o vizită în care să stau de vorbă cu reprezentanţii structurilor noastre în teritoriu pentru a analiza fenomenele la nivel local, la nivel judeţean. Sunt lucruri pe care putem să le îmbunătăţim, sunt lucruri pe care trebuie să le aducem în prim-plan, iar a doua problemă pe care o am în vedere la Constanţa este cea de a mă deplasa la sediul SCOMAR (n.r. - proiectul de monitorizare şi control al coastei Mării Negre) şi de a ieşi în larg, de a vedea cum funcţionează acest concept în ideea că nu peste mult timp vom trece prin Guvern constituirea Gărzii de Coastă, prin unificarea a patru inspectorate judeţene de poliţie de frontieră. Practic, încercăm să fim mai eficienţi şi, totodată, încercăm să diminuăm anumite cheltuieli, iar prin unificarea celor patru inspectorate judeţene practic reducem cu aproximativ 350 de posturi, care nu se vor mai regăsi în noua structură şi aici cred că este un lucru important pentru că vom avea cheltuieli mai puţine", spunea ministrul de Interne, într-o vizită la Constanţa.

Fostul ministru al Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, spunea, în septembrie 2010, că odată cu înfiinţarea Gărzii de Coastă nu se vor face disponibilizări, dar că vor dispărea unele structuri paralele.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici