Guvernul a decis majorarea valorii punctului de pensie

Guvernul a decis, în şedinţa de miercuri, ca valoarea punctului de pensie să fie majorată începând cu 1 noiembrie 2008, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse ministeriale.

731 afișări
Imaginea articolului Guvernul a decis majorarea valorii punctului de pensie

Guvernul a decis majorarea valorii punctului de pensie (Imagine: Mediafax Foto)

Informaţia a fost confirmată ulterior de către premierul Călin Popescu Tăriceanu, care a arătat că punctul de pensie urmează să fie majorat din luna noiembrie cu aproximativ 20%, de la 581,3 lei la 697,5 lei.

El a precizat totodată că punctul de pensie va fi majorat, pentru fiecare an de activitate, cu 0,5% din valoarea punctului pentru pensionarii din grupa I de muncă şi cu 0,25% pentru grupa II de muncă. Majorarea va fi operată eşalonată.

Ministrul Muncii, Paul Păcuraru, a anunţat, în urmă cu două săptămâni, că Guvernul este în fază avansată de majorare în avans a pensiilor, începând cu 1 noiembrie 2008, dată la care valoarea punctului de pensie va ajunge la 697,5 lei.

Paul Păcuraru a afirmat că în noiembrie, valoarea punctului de pensie va ajunge la 697,5 lei, iar în 1 ianuarie 2009, în funcţie de salariul mediu, valoarea punctului de pensie poate ajunge la 730-750 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici