Guvernul a simplificat procedura de efectuare a stagiului pentru absolvenţii de facultăţi

Guvernul a aprobat joi simplificarea procedurii privind efectuarea stagiului pentru absolvenţii de învăţământ superior, a anunţat Ministerul Muncii.

1166 afișări
Imaginea articolului Guvernul a simplificat procedura de efectuare a stagiului pentru absolvenţii de facultăţi

Guvernul a simplificat procedura de efectuare a stagiului pentru absolvenţii de facultăţi

Noua reglementare nu mai presupune trecerea stagiarului printr-o comisie de evaluare şi nici un raport de stagiu întocmit de stagiar aşa cum fusese până în prezent. Astfel, atribuţiile comisiei de evaluare sunt preluate de către mentor, care va întocmi referatul de evaluare, şi de şeful de compartiment, care are rolul final de decizie în procesul de evaluare, se arată într-un comunicat al Ministerului Muncii.

„Interesul nostru este să venim în întâmpinarea nevoilor pe care tinerii le au după absolvire, astfel încât ei să poată începe cât mai curând o activitate profesională, iar angajatorii să beneficieze de cei 2.250 de lei lunar pentru angajarea tinerilor absolvenţi fără experienţă”, a declarat ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Simona Bucura-Oprescu.

În Codul Muncii este prevăzut că pentru absolvenţii instituţiilor de învăţământ superior, primele 6 luni după debutul în profesie se consideră perioadă de stagiu cu excepţia acelor profesii în care stagiatura este reglementată prin legi speciale.

Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale, prin Agenţia Naţională de Ocupare a Forţei de Muncă, asigură un stimulent lunar de 2.250 de lei pentru angajatorii care încadrează absolvenţi fără experienţă în perioada în care este efectuat acest stagiu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici