Guvernul adaugă un element nou la invitaţiile de nuntă: Prezentaţi şi dovada de vaccinare

Mirii care organizează nunţi în săli cu capacitate maximă trebuie să-şi anunţe invitaţii să aducă şi dovada că s-au vaccinat, spune şeful DSU, Raed Arafat: „Dacă cineva nu are documentul, organizatorul răspunde”.

3507 afișări
Imaginea articolului Guvernul adaugă un element nou la invitaţiile de nuntă: Prezentaţi şi dovada de vaccinare

Guvernul adaugă un element la invitaţiile de nuntă: Prezentaţi şi dovada de vaccinare

„La intrare sau cine invită trebuie să se asigure că au fie pe telefon, fie hârtia care demonstrează că au fost vaccinate. În cazul unui control, dacă persoanele care se găsesc la interior nu sunt cu astfel de documente, atunci răspunde organizatorul”, spune Raed Arafat.

El precizează că organizatorul, dacă decide că vrea să depăşească plafonul impus, trebuie să se asigure de faptul că invitaţii sunt vaccinaţi.

„La invitaţie trebuie să spună <vă rugăm să aduceţi documentul care dovedeşte că aţi fost vaccinat>. Dacă cineva nu are documentul, organizatorul răspunde. Creşterea capacităţii la nunţi, la săli de sport şi la orice eveniment este decizia organizatorului. Există un plafon până unde te duci fără să creşti capacitatea, iar atunci te duci pe regulile generale - testare, vaccinare, trecere prin boală, dar dacă aduci oameni la capacitate maxină, atunci trebuie să te asiguri că toate persoanele au dovadă. (...) Şi proprietarul, administratorul, trebuie să se asigure că se respectă regulile pe teritoriul lui”, adaugă şeful DSU.

El spune că vor fi controale şi că, în caz de nereguli, vor fi aplicate sancţiuni.

Raed Arafat precizează că dacă un invitat prezintă un certificat de vaccinare fals, răspunderea îi aparţine.

Potrivit hotărârii Executivului, se propune ca organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive, parastase etc.) să fie permisă începând cu data de 01.06.2021, cu participarea a maxim 70 de persoane în spaţii deschise, sau cu participarea a maxim 50 de persoane în spaţii închise, dacă incidenţa cumulată la 14 zile a cazurilor din judeţ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori şi sunt respectate măsurile de protecţie sanitară. La stabilirea numărului maxim de persoane, nu sunt incluşi copiii cu vârsta mai mică de 16 ani. Organizatorul poate decide organizarea şi desfăşurarea evenimentului cu un număr mai mare de participanţi dacă toţi participanţii fac dovada vaccinării împotriva SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare şi este asigurată o suprafaţă de minim 4 mp/persoană.

CITEŞTE AICI Noi măsuri de relaxare de la 1 iunie. Se redeschid noi activiţăţi. Creşte numărul de participanţi la evenimente. Lista completă

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici