Guvernul adoptă o HG pentru eliminarea plafoanelor la medicamente compensate

Ministrul Sănătăţii, vicepreşedintele PNL Eugen Nicolăescu, a anunţat, luni, la finalul BPC, că Guvernul va adopta, miercuri, o Hotărâre de Guvern de eliminare a plafoanelor din farmacii pentru eliberarea medicamentelor compensate.

66 afișări
Imaginea articolului Guvernul adoptă o HG pentru eliminarea plafoanelor la medicamente compensate

Guvernul adoptă o HG pentru eliminarea plafoanelor la medicamente compensate

"Am prezentat o informare BPC şi, începând cu data de 1 octombrie, plafoanele la farmacii în România se vor desfiinţa. În acest sens vom pregăti o hotărâre de guvern pe care o vom aproba în şedinţa de miercuri, care va permite ca această măsură luată astăzi să fie aplicată chiar cu data de 1 octombrie. Asta înseamnă că, atunci când un cetăţean primeşte o reţetă în regim de compensare, el se va adresa farmaciei, în orice zi, la orice oră şi nu vor mai fi probleme de eliberare de medicamente", a susţinut Eugen Nicolăescu.

Ministrul Sănătăţii a explicat că măsura privind eliminarea plafoanelor a fost decisă luni din punct de vedere politic, în cadrul BPC.

"De aproximativ doi ani am crescut prin bugetul fiecărui an în parte sumele alocate pentru eliberarea medicamentelor în regim compensat, indiferent că această compensare a fost de 50, 90 sau de sută la sută, şi atunci capătă nivelul de gratuitate din preţul de referinţă. Au fost şi momente în care unele farmacii îşi terminau plafoanele înainte de sfârşitul lunii şi rămâneau oameni de pe o lună pe alta cu reţete, cu prescripţii medicale, fără să poată să le ia de la farmacii în regimul de compensare prescris de medic. Anul acesta credem că am creat toate condiţiile prin care putem să controlăm şi să stăpânim sistemul de eliberare a medicamentelor în România", a spus Nicolăescu.

Ministrul Sănătăţii a adăugat că PNL consideră că tot ceea ce a făcut Guvernul până acum îl îndreptăţeşte să decidă o asemenea atitudine corectă, care înseamnă încă o dovadă că reforma începută cu doi ani şi jumătate în urmă produce efecte pentru cetăţeni. El a anunţat că Hotărârea de Guvern va fi prezentată tehnic, miercuri, după şedinţa de Guvern.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici