Guvernul amână eliminarea subvenţiei la încălzire, pentru a finaliza şi schema ajutorului social - Mediafax

Guvernul amână eliminarea subvenţiei la încălzire, pentru a finaliza şi schema ajutorului social

Guvernul a decis ca ordonanţa privind eliminarea subvenţiei acoperite de la bugetul de stat la energia termică, care va genera creşterea valorii facturii la încălzire, să fie aprobată în ultima şedinţă din luna august, odată cu stabilirea ajutoarelor sociale destinate familiilor cu venituri mici.

632 afişări

Imaginea articolului Guvernul amână eliminarea subvenţiei la încălzire, pentru a finaliza şi schema ajutorului social

Guvernul amână eliminarea subvenţiei la încălzire, pentru a finaliza şi schema ajutorului social (Imagine: Catalin Filip/Mediafax Foto)

Decizia a fost luată în şedinţa de miercuri a Guvernului, peagenda căreia s-a aflat şi ordonanţa de urgenţă privindeliminarea subvenţiei la încălzire, act normativ amânatînsă pentru finele lunii august spre a fi aprobat odată cuajutoarele sociale destinate persoanelor cu venituri reduse.

Agenţia MEDIAFAX a anunţat, la începutul lunii mai, că Guvernuls-a angajat în ultimele discuţii cu Fondul Monetar Internaţionalca, până la sfârşitul lunii august, să elimine subvenţia acoperităde la bugetul de stat pentru energia termică, astfel căfactura populaţiei pentru încălzire şi apă caldă ar puteacreşte cu până la 60% până la finele anului, în funcţie decapacitatea primăriilor de a acoperi diferenţa din surseproprii.

 

Şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks, a declarat atunciagenţiei MEDIAFAX că Guvernul va elimina subvenţia acordată de lanivel central până la finele anului, dar va menţine la acelaşinivel sau chiar va creşte ajutoarele pentru încălzire acordatepersoanelor defavorizate.

Ulterior, premierul Emil Boc a declarat că, potrivit unorcalcule preliminare, eliminarea subvenţiei la energia termică vaimpune acordarea ajutorului statului doar pentru familiile cu unvenit net pe membru de până la 850 lei, în timp ce persoanele cuvenituri mai mari vor fi obligate să suporte o creştere a valoriifacturii la încălzire.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Taguri:
GUVERN ,
ÎNCĂLZIRE ,

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax SA.