Guvernul caută formula de limitare a sporurilor salariale

Guvernul analizează formula prin care să fie introdusă o prevedere conform căreia sporurile salariale să nu poată depăşi un anumit cuantum al remuneraţiei, a declarat, vineri, premierul Emil Boc.

25 afișări
Imaginea articolului Guvernul caută formula de limitare a sporurilor salariale

Guvernul caută formula de limitare a sporurilor salariale

El a arătat, într-o emisiune a postului naţional de televiziune, că în sistemul administrativ există încă decalaje importante de salarizare între bugetari, care pot fi clarificate prin corelare cu contractul colectiv de muncă.

Boc a precizat că impunerea unui nivel pentru sporurile salariale este gândită pentru persoanele cu funcţii inferioare din agenţiile şi autorităţile guvernamentale şi a amintit că remuneraţia şefilor de agenţii a fost plafonată la nivelul remuneraţiei unui secretar de stat.

Premierul a mai precizat că ordonanţa de urgenţă prin care a fost interzisă cumularea pensiei cu salariul de la stat este asumată de toţi miniştrii, aceştia fiind întrebaţi explicit, în şedinţă de guvern, dacă au obiecţii faţă de actul normativ.

Citeşte şi

Ordonanţa care interzice cumulul pensie-salariu nu încalcă Constituţia

Guvernul: Interdicţia cumulului pensiei cu salariul, în acord cu o decizie a CC

Profesorii, medicii şi actorii pot cumula pensia cu alte venituri prin convenţie civilă

Băsescu: OUG privind cumulul salariului cu pensia a vizat abuzul pe seama banului public

Avocatul Poporului a contestat la CC ordonanţa privind cumulul pensiei cu salariul

Actorii contestă noua ordonanţă privind pensiile

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici