Guvernul caută soluţii de redeschidere a secţiei de chirurgie cardio-vasculară la Marie Curie

Premierul Victor Ponta a anunţat că i-a convocat pentru luni pe ministrul Sănătăţii, şeful Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate şi managerul spitalului de copii "Marie Curie" din Bucureşti, pentru o discuţie privind redeschiderea secţiei de chirurgie cardio-vasculară a unităţii spitaliceşti.

189 afișări
Imaginea articolului Guvernul caută soluţii de redeschidere a secţiei de chirurgie cardio-vasculară la Marie Curie

Guvernul caută soluţii de redeschidere a secţiei de chirurgie cardio-vasculară la Marie Curie (Imagine: Cristina Nichitus/Mediafax Foto)

El a arătat, la Antena 3, că există numeroase cazuri în care copiii sunt transportaţi cu avionul în diferite ţări pentru operaţii, deşi spitalul "Marie Curie" dispune de o secţie de chirurgie cardio-vasculară, care este însă închisă.

Centrul de chirurgie cardio-vasculară pediatrică de la Spitalul "MS Curie" din Capitală este nefuncţional din cauza lipsei de personal, deşi Ministerul Sănătăţii anunţase deschiderea lui până la sfârşitul anului 2009.

Secţia, prima de acest gen din Bucureşti, va deservi toată zona de sud a ţării şi va avea capacitatea de a opera, anual, minimum 200 de copii cu malformaţii congenitale, mai spune Oana Grigore.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici