Guvernul cere schimbarea regimului juridic al caselor ANL, pentru a fi vândute

Guvernul va solicita consiliilor locale să modifice regimul juridic la peste 12.800 de case închiriate tinerilor de către Agenţia Naţională a Locuinţelor, prin autorităţile locale, pentru a fi vândute actualilor chiriaşi, a declarat, marţi, ministrul Dezvoltării şi Locuinţei,Vasile Blaga.

47 afișări
Imaginea articolului Guvernul cere schimbarea regimului juridic al caselor ANL, pentru a fi vândute

Guvernul cere schimbarea regimului juridic al caselor ANL, pentru a fi vândute

El a anunţat că Executivul a aprobat, în şedinţa de marţi, un act normativ în acest sens.

"Prin nota de azi (marţi-n.r.), noi am cerut Secretariatului General al Guvernului ca, pentru 12.843 de locuinţe finalizate între 1 ianuarie 2004 şi 30 aprilie 2008, să facă demersurile necesare şi să solicite consiliilor locale emiterea de hotărâri, pentru a trece aceste locuinţe din domeniul public al consiliilor locale în domeniul privat al statului, să le putem vinde", a declarat Blaga.

Potrivit ministrului, valoare de vânzare a locuinţelor va fi stabilită de administraţiile teritoriale în baza evaluării făcute de o persoană fizică sau juridică autorizată, iar aceasta nu poate fi mai mică decât valoarea de inventar actualizată.

"La un preţ mediu de 40.000 de euro pe locuinţă, ar reintra în contul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Locuinţei 590 milioane euro care vor fi folosite tot la construcţia unor astfel de imobile", a precizat ministrul de resort.

El a amintit că, până la finalul anului trecut, au fost date în folosinţă un număr de 22.598 locuinţe, dintre care 14.745 îndeplinesc deja condiţiile de vânzare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici