Guvernul dă 180 de lei, "Bani de liceu", pentru 130.000 de elevi

Guvernul va asigura în acest an şcolar bursa socială "Bani de liceu", în valoare de 180 de lei, pentru 130.000 de elevi, după ce au fost realocate sumele din bugetul Ministerului Educaţiei pentru a acoperi numărul mare de solicitări din partea elevilor.

169 afișări
Imaginea articolului Guvernul dă 180 de lei, "Bani de liceu", pentru 130.000 de elevi

Guvernul dă 180 de lei, "Bani de liceu", pentru 130.000 de elevi (Imagine: Eduard Andrei/Mediafax Foto)

Premierul în exerciţiu şi ministru interimar al Educaţiei, Emil Boc, a declarat, sâmbătă, la postul de radio Antena Satelor, că a dispus, vineri, realocarea sumelor din bugetul ministerului astfel încât numărul elevilor care primesc bursa să fie extins de la 90.000 la 130.000.

"Erau bani numai pentru 90.000 de copii, solicitările, din câte am înţeles, erau în jur de 130.000. Am dispus, vineri, la minister să realocăm banii din bugetul pe care îl avem, pentru ca să asigurăm toţi banii pentru bursa «Bani de liceu»", a spus Emil Boc.

În anul 2008, 155.000 de elevi au fost înscrişi în programul naţional de protecţie socială "Bani de liceu", pentru anul şcolar 2008-2009 fiind acceptate cererile tuturor solicitanţilor, conform datelor anunţate de Ministerul Educaţiei.

Potrivit legii, pot beneficia de acest ajutor liceeni care au un venit brut lunar pe membru de familie realizat în ultimele trei luni anterioare depunerii dosarului de maximum 200 de lei.

Elevii vor primi banii pe toată durata cursurilor şcolare, inclusiv în perioada examenului de bacalaureat sau de diplomă şi în timpul practicii de producţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici