Guvernul decide în final ca majorările salariale să fie amânate cu o lună

Guvernul a decis să revină asupra deciziei de amânare până în decembrie a intrării în vigoare a primei etape de majorare a salariilor în învăţământ, de o treime din creşterea de 28% decisă de fostul Cabinet, hotărând în final să amâne termenul cu o lună, până în mai, pentru a discuta cu sindicate.

54 afișări
Imaginea articolului Guvernul decide în final ca majorările salariale să fie amânate cu o lună

Guvernul amână până la finele anului Ordonanţa de majorare a salariilor în educaţie

Executivul a decis astfel să înceapă mai repede discuţiile cu sindicatele, încă din această săptămână, pe tema politicii salariale.

"Vom discuta chiar din această săptămână cu partenerii sociali toate aspectele legate de politica fiscală, salarială, potrivit angajamentelor ca după 15 aprilie să înceapă aceste discuţii cu privire la eventualele majorări salariale în 2009. Vom începe mai repede aceste discuţii, tocmai pentru a prezenta conţinutul şi modul în care şi Guvernul, sindicatele şi patronatele văd evoluţia economică a acestui an şi politicile economice. Am amânat termenul de majorare salarială cu o lună, tocmai pentru a avea discuţii cu partenerii sociali", a spus Boc, la finalul şedinţei.

Anterior, Guvernul hotărâse să amâne până la 31 decembrie data de intrare în vigoare a primei etape de majorare a salariilor pentru personalul din învăţământ, interval în care să fie aprobată legea de salarizare unică în sectorul bugetar.

"S-a decis prelungirea până la 31 decembrie a termenului de majorare a salariilor, care expira la 31 martie, până Guvernul va elabora legea de salarizare unică, tocmai pentru a nu adopta mai multe ordonanţe", a declarat anterior ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Victor Ponta.

Profesorii au ameninţat însă imediat cu proteste din luna mai, nemulţumiţi de perspectiva ca Guvernul să amâne aplicarea legii de majorare a salariilor până la sfârşitul anului, considerând un dispreţ faptul că nu au fost consultaţi înainte ca Executivul să ia această hotărâre.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici