Guvernul finalizează astăzi proiectul de asumare a răspunderii pe alegerea primarilor în două tururi. Turcan: Au fost depuse 40 de amendamente

Guvernul va finaliza, în şedinţa de marţi, proiectul de asumare pe alegerea primarilor în două tururi. Vicepremierul Raluca Turcan a anunţat că au fost depuse peste 40 de amendamente, însă doar câteva dintre acestea vor fi păstrate şi prezentate în plenul reunit al Parlamentului de miercuri.

186 afișări
Imaginea articolului Guvernul finalizează astăzi proiectul de asumare a răspunderii pe alegerea primarilor în două tururi. Turcan: Au fost depuse 40 de amendamente

Guvernul finalizează astăzi proiectul de asumare pe alegerea primarilor în două tururi. Turcan: Au fost depuse 40 de amendamente

"Astăzi vom aproba forma finală a proiectului de lege pentru care am declanşat angajarea răspunderii şi anume proiectul de lege pentru alegerea primarilor cu 50% plus unu, alegerea primarilor în două tururi. Mâine, după cum bine ştiţi, tot Guvernul trebuie să fie prezent în Parlament, pentru a prezenta proiectul de lege (...) Orice propunere care este în sensul adâncirii democraţiei trebuie preluată, alte propuneri le vom respinge", a declarat premierul Ludovic Orban, miercuri, în debutul şedinţei de Guvern.

Vicepremierul Raluca Turcan a precizat că au fost formulate peste 40 de amendamente pentru proiectul de alegere a primarilor în două tururi.

"Au fost formulate peste 40 de amendamente şi o să vă propunem susţinerea câtorva amendamente care aduc un plus în cadrul legislativ pe care-l propunem pentru desfăşurarea alegerilor", a precizat Raluca Turcan.

Ludovic Orban urmează să prezinte, miercuri, în Parlament, forma finală a proiectului privind revenirea la alegerea primarilor în două tururi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici