Guvernul majorează numărul persoanelor care primesc, în octombrie, ajutoare alimentare de la UE

Numărul de persoane care vor primi ajutoare alimentare din stocurile de intervenţie comunitară, destinate categoriilor defavorizate, va fi majorat, distribuţia ajutoarelor urmând să înceapă în luna octombrie, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Andrei Zaharescu.

539 afișări
Imaginea articolului Guvernul majorează numărul persoanelor care primesc, în octombrie, ajutoare alimentare de la UE

Guvernul majorează numărul persoanelor care primesc, în octombrie, ajutoare alimentare de la UE (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Decizia a fost luată în şedinţa de miercuri a Executivului, printr-o hotărâre de modificare a actului normativ care stabileşte beneficiarii acestor ajutoare alimentare.

"Modificările vizează mărirea numărului de persoane care pot beneficia de ajutoarele alimentare, în special cele mai expuse riscului de excluziune socială. Beneficiarii acestui plan sunt persoane cu venit minim garantat, şomeri înregistraţi, pensionarii sistemului public cu o pensie mai mică de 400 lei pe lună, persoanele cu handicap grav şi accentuat neinstituţionalizate", a spus Zaharescu.

El a precizat că ambalajul produselor distribuite vor fi marcate prin cuvintele "Ajutor al UE", însoţite de emblema Uniunii Europene. 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici