Guvernul majorează sumele pentru copii instituţionalizaţi şi femei din centre maternale

Copii şi tinerii instituţionalizaţi, precum şi femeile aflate în centre maternale vor primi sume cu 32% mai mari pentru achiziţionarea de haine, jucării, manuale şi asigurarea transportului, a anunţat, marţi, premierul Călin Popescu Tăriceanu.

15 afișări
Imaginea articolului Guvernul majorează sumele pentru copii instituţionalizaţi şi femei din centre maternale

Guvernul majorează sumele pentru copii instituţionalizaţi şi femei din centre maternale

Guvernul a decis, în şedinţa de marţi, ca pentru copiii în vârstă de până la trei ani, inclusiv să fie acordate câte 366 lei, iar pentru cei cu vârsta între trei şi şapte ani, suma anuală alocată să fe de 498 lei.

Pentru copii cu vârsta între 7 şi 14 ani, suma alocată va fi de 611 lei.

Tinerii cu vârsta între 14 şi 18 ani vor beneficia de 754 lei, iar cei cu vârsta cuprinsă între 18 şi 26 de ani, precum şi mamele protejate aflate în centre maternale vor primi 844 lei.

Suma de bani alocată lunar pentru nevoi personale a fost majorată la 28 de lei, faţă de valoarea anterioară de 21 de lei.

Potrivit Legii 326/2003, copiii şi tinerii ocrotiţi de serviciile publice specializate pentru protecţia copilului, mamele protejate în centre maternale, precum şi copiii încredinţaţi sau daţi în plasament la asistenţi maternali profesionişti au dreptul la cazarmament, echipament pentru dotare iniţială şi înlocuire, transport, jucării, materiale igienico-sanitare, rechizite şi materiale cultural-sportive şi de o sumă de bani lunară pentru nevoi personale.

Limitele minime de cheltuieli aferente acestor drepturi se indexează periodic, prin hotărâre a Guvernului, cu rata inflaţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici