Guvernul: Munca oamenilor din Finanţe este apreciată, dar trebuie recompensată performanţa

Munca angajaţilor din Ministerul Finanţelor este apreciată, dar trebuie recompensate acele persoane care înregistrează performanţe în combaterea evaziunii fiscale şi aduc astfel venituri suplimentare la bugetul de stat, a declarat, miercuri seara, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean.

24 afișări
Imaginea articolului Guvernul: Munca oamenilor din Finanţe este apreciată, dar trebuie recompensată performanţa

Protest spontan la Ministerul de Finanţe. Ministrul a fost huiduit (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

"Munca oamenilor din Ministerul de Finanţe este apreciată, este muncă importantă, însă în primul rând trebuie recompensaţi acei angajaţi, acei oameni care fac performanţă în lupta împotriva evaziunii fiscale. De asemenea, este important de spus că legea salarizării unitare va asigura salarii similare pentru poziţii echivalente în toate ministerele şi instituţiile statului", a spus Ioana Muntean.

Surse oficiale au declarat anterior pentru MEDIAFAX că premierul Boc le-a transmis miniştrilor, în şedinţa de guvern, că trebuie să înţeleagă cu toţii foarte clar că stimulentele salariale se acordă doar pe criterii de performanţă, atunci când angajatul îşi depăşeşte sarcinile de serviciu, şi nu în mod automat.

Sute de angajaţi din MFP şi ANAF au protestat, miercuri, în holul ministerului pentru că nu au primit sporurile de două luni.

Ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, a mers la Guvern, însoţit de secretarii de stat Gheorghe Gherghina şi Bogdan Drăgoi, pentru a discuta cu premierul Emil Boc despre protestul angajaţilor.

În acelaşi timp, protestul s-a extins în ţară şi mai multe administraţii financiare au anunţat încetarea lucrului, angajaţii reclamând tot scăderea veniturilor după eliminarea stimulentelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici