Guvernul permite funcţionarilor publici să lucreze în diferite domenii ale sectorului privat

Guvernul a decis să permită funcţionarilor publici să lucreze în diferite domenii ale sectorului privat, precum cel didactic şi artistic, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate de aceştia ca funcţionari, potrivit fişei postului.

153 afișări
Imaginea articolului Guvernul permite funcţionarilor publici să lucreze în diferite domenii ale sectorului privat

Guvernul permite funcţionarilor publici să lucreze în diferite domenii ale sectorului privat (Imagine: Luiza Puiu/Mediafax Foto)

"Funcţionarii publici pot exercita funcţii sau activităţi în domeniul didactic, al cercetării ştiinţifice, al creaţiei literar-artistice şi în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legatură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public potrivit fişei postului", se arată în proiectul final al legii de salarizare.

Prevederea va fi inclusă în Legea 161/2003 privind exercitarea funcţiilor publice, la trei zile de la data publicării legii în Monitorul Oficial.

Legea salarizării abrogă totodată prevederea legală care interzice în prezent funcţionarilor publici să lucreze în cadrul unei asociaţii familiale sau ca persoană fizică autorizată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici