Guvernul român trimite Chinei 60 de corturi

România va acorda Chinei, afectată de un puternic cutremur, un ajutor umanitar de urgenţă de la rezervele de stat, constând în 60 de complete corturi, în limita sumei de 400.000 lei, exclusiv cheltuielile de transport, ajutorul fiind aprobat în şedinţa de miercuri a Guvernului.

17 afișări
Imaginea articolului Guvernul român trimite Chinei 60 de corturi

Guvernul român trimite Chinei 60 de corturi (Imagine: Mediafax Foto)

Transportul va fi efectuat în regim de urgenţă pe calea aerului, cu o aeronavă din dotarea Ministerului Apărării, conform hotărârii aprobate de Executiv.

"Ministerul Afacerilor Externe va întreprinde, pe cale diplomatică, demersurile necesare în vederea obţinerii autorizărilor diplomatice de survol şi preluării ajutorului la destinaţie. Predarea ajutorului umanitar către autoritatea desemnată de Guvernul Republicii Chineze se va face prin grija Ambasadei României la Beijing", se arată în hotărâre.

Guvernul a anunţat, în urmă cu aproximativ două săptămâni, că va trimite spre China ajutoare de urgenţă constând în pături, corturi, medicamente şi alte materiale de primă necesitate.

"În urma consultării cu autorităţile chineze, a fost identificat un set de materiale de primă necesitate care vor fi trimise spre China în zilele următoare. Este vorba despre corturi, pături, medicamente şi alte materiale de primă necesitate. În acest moment se lucrează la stabilirea celor mai potrivite mijloace de transport, astfel încât ajutoarele să ajungă cât mai aproape de zona afectată", preciza Executivul.

Bilanţul oficial al cutremurului înregistrat la 12 mai a trecut deja de 68.000 victime, iar numărul persoanelor dispărute este de aproape 20.000, replicilile produse marţi distrugând 420.000 de case.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici