Guvernul transferă bani pentru dotarea cu grupuri sanitare a 375 de unităţi şcolare

  • Guvernul a aprobat, în şedinţa de marţi, transferul a peste 312 de milioane de lei către autorităţile locale pentru modernizarea, reabilitarea sau dotarea grupurilor sanitare în 375 de unităţi şcolare
  • 7.000.000 de lei se vor aloca pentru continuarea lucrărilor de amenajare a grupurilor sanitare şi asigurarea cu utilităţi a 272 de unităţi de învăţământ
175 afișări
Imaginea articolului Guvernul transferă bani pentru dotarea cu grupuri sanitare a 375 de unităţi şcolare

Guvernul transferă bani pentru dotarea cu grupuri sanitare a 375 de unităţi şcolare

Guvernul a aprobat, în şedinţa de marţi, transferul a peste 312 de milioane de lei către autorităţile locale pentru modernizarea, reabilitarea sau dotarea grupurilor sanitare în 375 de unităţi şcolare

„Prin hotărâre, au fost aprobate cheltuielile de capital prin transfer între bugetul Ministerului Educaţiei şi bugetele autorităţilor locale în sumă de 31 milioane de lei pentru modernizarea, reabilitarea sau dotarea unui număr de 375 de unităţi şcolare în vederea conformării acestora în ceea ce priveşte grupurile sanitare pentru obţinerea autorizaţiilor sanitare”, a spus Ionel dancă, şeful Cancelariei premierului Ludovic Orban.

Potrivit Ministerului Educaţiei şi Cercetării, din suma alocată de 31.269.000 de lei, 17.000.000 de lei se vor aloca pentru continuarea lucrărilor de amenajare a grupurilor sanitare şi asigurarea cu utilităţi a 272 de unităţi de învăţământ preuniversitar, finanţate anul trecut.

Alţi 14.269.000 de lei sunt destinaţi terminării lucrărilor de amenajare la grupuri sanitare, precum şi asigurării cu utilităţi a acestora în 103 unităţi de învăţământ.

Alocările bugetare au fost adoptate printr-o hotărâre, potrivit căreia banii se transferă către bugetele locale, prin intermediul inspectoratelor şcolare judeţene. Ulterior, autorităţile locale, pe raza cărora funcţionează unităţile de învăţământ preuniversitar de stat nominalizate, au obligaţia de a-şi actualiza bugetele locale cu sumele aferente, astfel încât să poată începe procedurile de amenajare a grupurilor sanitare.

Procedurile privind achiziţia lucrărilor de investiţii, încheierea şi derularea contractului de lucrări intră în sarcina autorităţilor locale, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Educaţiei şi Cercetării.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici