Guvernul va constitui 5 grupe tehnice pentru evaluarea pagubelor produse de inundaţii

Premierul Călin Popescu Tăriceanu va anunţa, în şedinţa de urgenţă a Executivului convocată pentru marţi dimineaţa, constituirea a cinci grupe de coordonare tehnică pentru evaluarea pagubelor produse de inundaţii, fiecare grupă fiind condusă de câte un secretar de stat.

19 afișări
Imaginea articolului Guvernul va constitui 5 grupe tehnice pentru evaluarea pagubelor produse de inundaţii

Guvernul va constitui 5 grupe tehnice pentru evaluarea pagubelor produse de inundaţii (Imagine: Mediafax Foto)

Pentru conducerea acestor grupe vor fi desemnaţi Horia Irimia (Ministerul Lucrărilor Publice), coordonator pentru judeţul Maramureş, Lucia Varga ( Ministerul Mediului) pentru Iaşi, Darius Meşca (Ministerul Economiei şi Finanţelor) pentru Botoşani, Septimiu Buzaşu (Ministerul Transporturilor) pentru Suceava şi Gheorghe Albu (Ministerul Agriculturii pentru Neamţ), au declarat agenţiei MEDIAFAX surse din Guvern

Fiecare grupă de coordonare va include reprezentanţi cu autoritate din Ministerele Transporturilor, Economiei şi Finanţelor, Lucrărilor Publice, Mediului, Agriculturii şi Internelor. Echipele tehnice se vor deplasa imediat în judeţele în care au fost alocate pentru ca, împreună cu autorităţile locale, prefecţii, preşedinţii consiliilor judeţene şi primarii, să asigure efectuarea evaluării daunelor asupra gospodăriilor şi infrastructurii, precum şi pentru stabilirea unui plan de reconstrucţie pe fiecare judeţ.

Conform surselor citate, eficienţa acestor grupe tehnice va depinde în mare măsură de experţii desemnaţi de Ministerul Internelor şi reformei Administrative, care trebuie să explice şi să urmărească modul de întocmire a formularelor de înregistrare a pagubelor la locuinţe şi la obiectivele sociale.

Domeniile pe care grupele tehnice de coordonare le vor acoperi, conform deciziei ce va fi adoptată de Guvern, sunt locuinţele şi gospodăriile, animalele din gospodării individuale, infrastructura locală şi judeţeană de transport, obiectivele sociale, spitale, şcoli, grădiniţe, suprafeţe agricole, reţele electrice şi de comunicaţii, reţele utilitare de aprovizionare cu apă şi gaze.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici