Guvernul va continua şi în 2011 să blocheze posturile

Guvernul va continua şi anul viitor să blocheze posturile din administraţie, prin aprobarea ocupării doar a unui singur post din şapte locuri eliberate, pentru a ajusta în continuare sectorul bugetar, rezultă din declaraţiile premierului Emil Boc.

25 afișări
Imaginea articolului Guvernul va continua şi în 2011 să blocheze posturile

Guvernul va continua şi în 2011 să blocheze posturile (Imagine: Luiza Puiu/Mediafax Foto)

"În 2011, prin continuarea selecţiei bazate pe ceea ce înseamnă ocuparea posturilor care se eliberează, doar unul din şapte, se ajustează în continuare sectorul bugetar, astfel încât să rămână la un număr funcţional şi, în acelaşi timp, să ne orientăm ca oamenii să-şi poată găsi soluţii alternative", a spus Boc luni seara, la postul public de televiziune.

El a arătat că anul viitor va continua şi politica de "disponibilizări naturale".

În privinţa numărului de bugetari în 2010, şeful Guvernului a amintit că acesta va fi redus cu 100.000 persoane raportat la ultimii doi ani, de la 1.397.000 angajaţi, în 2008, la 1.290.000 salariaţi, în decembrie 2010.

În 2009, Guvernul a decis prin ordonanţă de urgenţă, în urma negocierilor cu Fondul Monetar Internaţional, să suspende ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante din administraţie.

Prin excepţie, ordonatorii principali de credite, în cazuri temeinic justificate, pot aproba ocuparea a cel mult 15% din totalul posturilor devenite vacante, dar numai în condiţiile încadrării în cheltuielile de personal aprobate prin buget. Acest sistem permite angajarea doar a unui funcţionar pentru şapte posturi vacantate.

Un proiect de ordonanţă de urgenţă privind aplicarea Legii de salarizare unitară, obţinut şi prezentat în luna ianuarie de MEDIAFAX, stabilea că ocuparea posturilor vacante din instituţiile publice va fi blocată atât pentru 2010, dar şi pentru 2011.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici