Guvernul va reduce norma la profesori grad I şi vechime 25 ani şi va tăia şi vârsta de pensie-surse

Guvernul va reduce norma de ore pentru profesorii cu grad didactic I şi vechime în muncă de peste 25 de ani, ceea ce va majora veniturile acestora din ore suplimentare, şi intenţionează să reducă şi vârsta de pensionare tot pentru profesorii cu grad I, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

3042 afișări
Imaginea articolului Guvernul va reduce norma la profesori grad I şi vechime 25 ani şi va tăia şi vârsta de pensie-surse

Guvernul va reduce norma la profesori grad I şi vechime 25 ani şi va tăia şi vârsta de pensie-surse (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Măsurile au fost discutate deja în Executiv şi există un acord la nivelul Guvernului pentru aplicarea acestora, au precizat, miercuri, sursele citate, confirmând astfel informaţiile transmise de MEDIAFAX săptămâna trecută.

Potrivit surselor, norma de ore pentru profesorii cu grad I didactic şi vechime în muncă de peste 25 de ani va fi redusă prin ordonanţă de urgenţă, deja agreată la nivelul Guvernului.

"În acelaşi timp, a existat în Guvern o primă discuţie pentru reducerea vârstei de pensionare în cazul profesorilor cu gradul I. Rămâne ca Ministerul Educaţiei şi Ministerul Justiţiei să ajungă la un acord privind procedurile legale de aplicare", au precizat sursele.

Săptămâna trecută, surse oficiale au declarat pentru MEDIAFAX că Guvernul intenţionează să majoreze sporurile acordate personalului militar, din serviciile de informaţii, din apărare şi penitenciare şi să reducă norma de ore pentru profesori, ceea ce ar genera venituri mai mari pentru aceştia, din ore suplimentare.

La acel moment, sursele citate au precizat că, dacă vor fi aprobate, măsurile vor fi aplicate din semestrul al doilea al acestui an, fără însă să aibă acordul experţilor Fondului Monetar Internaţional.

Sporurile pentru militari au fost majorate în şedinţa de miercuri a Guvernului, prin ordonanţă de urgenţă, cu aplicare de la 1 iulie.

În sectorul militar şi învăţământ lucrează câteva sute de mii de persoane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici