Guvernul va suspenda ocuparea posturilor vacante

Guvernul va suspenda ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante din autorităţile şi instituţiile publice şi va interzice achiziţionarea de autoturisme, mobilier şi aparatură birotică, pentru a reduce cheltuielile bugetare, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse ministeriale.

72 afișări
Imaginea articolului Guvernul va suspenda ocuparea posturilor vacante

Guvernul va suspenda ocuparea posturilor vacante (Imagine: Mediafax Foto)

"Posturile pentru care au fost aprobate procedurile de organizare a concursurilor şi au fost deja înregistrate înscrieri ale candidaţilor vor putea fi ocupate în condiţiile legii", au arătat sursele citând dintr-un proiect de ordonanţă de urgenţă.

Prin excepţie, ordonatorii principali de credite, în cazuri temeinic justificate, vor putea aproba ocuparea doar a unui procent de maxim 15% din totalul posturilor care se vor elibera după data intrării în vigoare a ordonanţei, dar numai în condiţiile încadrării în cheltuielile de personal aprobate prin buget.

În privinţa autoturismelor şi a pieselor de mobilier, aceste bunuri vor putea fi asigurate doar prin redistribuiri în cadrul aceleiaşi instituţii sau de la alte autorităţi publice.

Vor fi exceptate instituţiile nou-înfiinţate, dar numai în primul an de funcţionare şi dacă nu provin din restructurarea altor instituţii deja existente, achiziţiile pentru realizarea proiectelor finanţate din împrumuturi, fonduri externe nerambursabile, donaţii şi sponsorizări şi obiectivele de investiţii puse în funcţiune după aplicarea ordonanţei, cu condiţia ca în devizul general al lucrării acestea să fi fost prevăzute ca primă dotare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici