Hackerul "Vlădutz", acuzat de fraudarea creditelor eBay, rămâne în arest

Bărbatul acuzat că a accesat, folosind pseudonimul "Vlădutz", în mod fraudulos, neautorizat şi repetat conturi de e-mail aparţinând angajaţilor eBay, cauzând un prejudiciu estimat la peste două milioane de dolari, rămâne în arest, după ce Curtea de Apel Bucureşti a respins contestaţia acestuia.

29 afișări
Imaginea articolului Hackerul "Vlădutz", acuzat de fraudarea creditelor eBay, rămâne în arest

Hackerul "Vlădutz", acuzat de fraudarea creditelor eBay, rămâne în arest (Imagine: Mediafax Foto)

Instanţa de apel a respins, marţi, ca nefondat contestaţia lui Vlad Constantin Duiculescu la decizia Tribunalului Bucureşti care, în cursul săptămânii trecute, a emis un mandat de arestare preventivă de 29 de zile pe numele acestuia.

În şedinţa de judecată, avocatul lui Duiculescu a susţinut că nu se justifică arestarea preventivă, deoarece faptele clientului său nu au dus la prejudicierea clienţilor eBay, pagubele fiind produse doar companiei care a trebuit să-şi refacă sistemul de securitate din cauza atacurilor.

"Am intrat în sistem ca să arăt că pot", a spus Vlad Duiculescu în faţa judecătorilor Curţii de Apel Bucureşti, adăugând că nu toate susţinerile anchetatorilor sunt adevărate.

Vlad Constantin Duiculescu a fost reţinut, în 17 aprilie, de procurorii DIICOT, în urma unor acţiuni desfăşurate în colaborare cu ofiţeri ai Direcţiei Generale de Combatere a Crimei Organizate - Serviciul de Combatere a Infracţiunilor Informatice şi Departamentul de Operaţiuni Speciale al IGPR, precum şi ai Serviciului Român de Informaţii.

Hackerul este acuzat că în perioada 2005-2007 a accesat în mod fraudulos, neautorizat şi repetat, sub pseudonimul "Vlădutz" mai multe conturi de e-mail care aparţineau angajaţilor eBay.

Duiculescu este urmărit penal începând din 5 aprilie 2007, pentru încălcarea Legii 161/2003 referitoare la accesul fără drept la un sistem informatic, modificare fără drept de date informatice şi restricţionarea accesului la acestea, vânzarea sau punerea la dispoziţie sub orice mod de programe ce permiteau accesul fără drept la diferite sisteme informatice.
În 19 aprilie 2005, US-Secret Service a transmit autorităţilor române o sesizare referitoare la vânzarea prin internet a unei aplicaţii ce conţinea codul sursă pentru pagina de logare pe site-ul eBay în care se cerea contul de utilizator şi parola.

În urma verificărilor, anchetatorii au stabilit că utilizatorii eBay erau direcţionaţi către site-uri false în numele eBay, iar aplicaţia în cauză folosea o metodă unică de verificare în timp real a numelui şi a parolei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici