Haos înainte de începerea şcolii. Cum s-au pregătit profesorii şi părinţii, în aşteptarea ghidului de la Minister

  • Ministerul Sănătăţii a publicat abia azi ghidul cu măsuri de restricţie
  • Majoritatea şcolilor se încadrează în scenariul verde sau în cel galben, deci ar trebui să îşi primească elevii înapoi în clase
  • Părinţii cer planuri realiste pentru că spun că elevii nu mai pot continua să înveţe online
469 afișări
Imaginea articolului Haos înainte de începerea şcolii. Cum s-au pregătit profesorii şi părinţii, în aşteptarea ghidului de la Minister

Ştii deja că mai e foarte puţin timp până la începerea noului an şcolar. Ceasul ticăie, iar Ministerul Sănătăţii a ţinut secret până azi ghidul de organizare al şcolilor.

Directorii s-au pregătit cum au ştiut mai bine, în lipsa unor direcţii clare. Gabriela Săndulescu este directoarea unui liceu din Iaşi şi spune că are 1500 de elevi pe care trebuie să îi primească în condiţii de siguranţă.

„Categoric, dacă trebuie să vină toţi copiii la şcoală, ar trebui să avem învăţământ în două schimburi”, consideră Gabriela Săndulescu, directorul Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” Iaşi. „În toate clasele intenţionăm să avem, sau în orice caz, în acele clase unde vom avea forma aceasta dublă şi elevi şi online, să avem camerele pregătite, videoproiectoarele, computerele şi în acest fel să asigurăm partea tehnică, să spunem, a actului didactic, care va fi unul special de data aceasta.”

Mulţi părinţi şi-au dorit întoarcerea copiiilor în bănci, fiind pregătiţi să îşi asume riscul îmbolnăvirii. Învăţământul online este o pierdere de timp spun ei, pentru că cel mai bine se învaţă tot la şcoală.

Raluca este părinte, dar şi profesor de limba română. Ea mărturiseşte: „Suntem foarte speriaţi, şi în calitate de părinte vorbesc, şi în calitate de cadru didactic, nu avem nicio predicţie. Probabil că va trebui micşorat numărul de minute, mărit numărul de minute în pauză, dar trebuie planuri realiste pentru fiecare situaţie în parte.”

„Eu sunt foarte dezamăgită, pentru că am copil care îmi intră în clasa a VIII-a, urmează să dea examen, nu ştiu cum va fi, am copil la grădiniţă, eu nu îl văd să stea cu masca pe faţă. Deci eu aş fi de acord să se înceapă şcoala”, spune Adriana, mama unui elev.

Olimpia, a fost  profesoară de limba română, iar acum îşi priveşte nepoţii ajunşi la vârsta şcolarităţii. „Oricum e riscant, dacă se duce la şcoală poate să se îmbolnăvească, dacă stă acasă nu zic că nu se poate îmbolnăvi, dar poate mai greu. Este haos, aceşti copii sunt o generaţie de sacrificiu. Chiar dacă ar trece epidemia aceasta, ei nu o să mai revină la materia din urmă.”

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici