Harghita: Un angajat la Electrica a murit în timpul unui intervenţii

Un bărbat de 54 de ani din judeţul Harghita, angajat la Electrica, a murit electrocutat, sâmbătă, în timp ce încerca să remedieze o defecţiune la reţeaua de alimentare cu energie electrică a staţiunii Băile Homorod, inspectorii ITM stabilind că a fost vorba de un accident de muncă.

368 afișări
Imaginea articolului Harghita: Un angajat la Electrica a murit în timpul unui intervenţii

Harghita: Un angajat la Electrica a murit în timpul unui intervenţii (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Inspectorul şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Harghita, Dorin Male, a declarat corespondentului MEDIAFAX că o echipă de la Electrica, formată din doi angajaţi, a fost trimisă la o intervenţie la Băile Homorod, staţiune rămasă fără curent electric după ce o siguranţă la un post de transformare s-a ars.

Potrivit sursei citate, unul dintre electricieni, un bărbat de 54 de ani, a urcat pe stâlpul de înaltă tensiune, pe o platformă din scânduri, şi a încecat să remedieze avaria.

"Din primele cercetări reiese că electricianul ar fi făcut manevrele de scoatere de sub tensiune, însă, din motive necunoscute deocamdată, se pare că o fază nu s-a decuplat şi, când a vrut să scoată siguranţa, omul a murit electrocutat la 20 de kilovolţi", a precizat Dorin Male.

Şeful ITM Harghita a mai spus că este posibil ca reţeaua electrică să nu se fi decuplat integral de la tensiune din cauza gerului şi a gheţii formate pe elementele acesteia.

Conform sursei citate, celălalt membru al echipei a solicitat intervenţia unei ambulanţe la locul accidentului, după care şi-a dat jos colegul de pe stâlp şi a început manevrele de resuscitare, până la sosirea echipajului de salvare.

Medicii de pe ambulanţă au încercat să îl resusciteze pe bărbatul electrocutat timp de peste 40 de minute, însă fără rezultat.

Inspectorii ITM au stabilit că este vorba despre un accident de muncă şi au deschis un dosar de cercetare a tuturor cauzelor şi împrejurărilor care s-a produs decesul angajatului de la Electrica.

Bărbatul care a murit era originar din localitatea Vlăhiţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici