Hellvig: La acest moment nu intenţionez să schimb adjuncţii SRI, dar trebuie să fac o evaluare

Eduard Hellvig, propus pentru poziţia de director SRI, a declarat marţi la finalul audierii din Comisia de control SRI că în acest moment nu intenţionează să schimbe din funcţie adjuncţii Serviciului, inclusiv pe Florian Coldea, menţionând că doreşte să facă o evaluare a activităţii acestora.

128 afișări
Imaginea articolului Hellvig: La acest moment nu intenţionez să schimb adjuncţii SRI, dar trebuie să fac o evaluare

Hellvig: La acest moment nu intenţionez să schimb adjuncţii SRI, dar trebuie să fac o evaluare (Imagine: Alexandru Solomon/Mediafax Foto)

Hellvig a fost întrebat dacă îl va menţine pe Florian Coldea în funcţia de prim-adjunct în conducerea SRI, în condiţiile în care pe numele acestuia există un denunţ la DNA formulat de Elena Udrea.

”Atâta timp cât nu există o decizie a instanţei, eu nu pot să văd şi să iau o evaluare pe denunţul respectiv. În altă ordine de idei, în ceea ce îl priveşte pe domnul general Coldea vreau să spun că SRI s-a transformat fundamental după 2006 şi unul dintre oamenii care a lucrat la transformarea acestei instituţii ca să capete recunoaştere internaţională pe care o are astăzi SRI este şi generalul Coldea. Eu alte date despre generalul Coldea nu am decât din spaţiul public, la fel ca dumneavoastră, civil. Am văzut doar la televizor activitatea sau pe sursele publice ce a făcut această instituţie publică”, a răspuns Hellvig.

El a fost întrebat dacă, prin urmare, intenţionează să păstreze actualii adjuncţi ai SRI în funcţie.

”La acest moment dacă mă întrebaţi, evident, nu am cum să schimb ceva pe care nu cunosc. În primul rând trebuie să văd exact despre ce fel de activitate au avut fiecare dintre dânşii. Plec de la premisa că ceea ce au făcut se vede în rezultatul recunoaşterii internaţionale şi a capacităţii SRI să fie performant, plec de la bunăvoinţă şi de la înţelegere că a fost un moment critic şi complicat după 2006 să faci o instituţie atât de performantă. Vom vedea cum va arăta viitorul, dar nu mă puneţi să fac judecăţi a priori pentru că nu am de ce să le fac atâta timp cât la momentul respectiv, la momentul acesta, am o evaluare pozitivă din spaţiul extern SRI-ului”, a mai declarat Hellvig.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici