Heroina, cel mai consumat drog în Bucureşti

Şeful Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, Codruţ Olaru, a afirmat că, dacă în urmă cu câţiva ani, lupta antidrog se purta pe combaterea consumului de heroină - cel mai căutat drog în Bucureşti -, acum activitatea s-a direcţionat şi pe etnobotanice.

524 afișări
Imaginea articolului Heroina, cel mai consumat drog în Bucureşti

Heroina, cel mai consumat drog în Bucureşti (Imagine: Lorand Vakarcs/Mediafax Foto)

"Lupta antidrog, dacă până acum trei, patru ani se purta, în principal, pe combatere a consumului de heroină, acum practic activitatea s-a dublat mergându-se şi pe combaterea fenomenului de etnobotanice", a spus Olaru.

Întrebat dacă etnobotanicele au luat locul altor droguri, şeful DIICOT a răspuns că "nu poate să spună asta", însă la nivel de preţ prezintă o atractivitate mai mare pentru consumatorii tineri, dar, în principal, heroina rămâne drogul cel mai consumat în municipiul Bucureşti.

În cadrul conferinţei de presă privind bilanţul activităţii DIICOT pe 2010, Codruţ Olaru a indicat o preocupare a anchetatorilor în ce priveşte lupta antidrog în Bucureşti.

"Constatările nostre statistice duc la concluzia că activitatea antidrog se situează în aceleaşi limite ca anul trecut, însă a crescut activitatea de destructurare a acestor grupări, Serviciul teritorial Bucureşti a avut în 2010 o activitate de creştere pe segmentul antidrog", a spus Olaru.

Potrivit datelor statistice, 48 la sută din rechizitoriile DIICOT trimise instanţelor privesc activităţi de trafic de droguri, în 2010 fiind confiscate stupefiante în valoare de 4,2 milioane de euro.

"Când vorbim de lupta antidrog avem în vedere şi acele magazine cu plante etnobotanice care, potrivit legislaţiei actuale, sunt considerate droguri de risc sau de mare risc", a explicat procurorul şef Olaru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici