Hidratare corectă, fără pericole. Ce se întâmplă cu apa ţinută în căldură, în recipiente din plastic?

  • Apa ţinută în căldură, în recipiente de plastic, poate afecta sănătatea consumatorilor.
  • Plasticul din ambalaje se descompune la caldură şi ajunge în produs.
  • Pe timp de vară, oamenii sunt sfătuiţi să aibă rezerve de apă, pe care să le ferească de căldură.
3301 afișări
Imaginea articolului Hidratare corectă, fără pericole. Ce se întâmplă cu apa ţinută în căldură, în recipiente din plastic?

Vara, mai mult ca oricând, oamenii trebuie să aibă grijă să se hidrateze suficient. Iar medicii recomanda să consumăm cât mai multă apă, oriunde ne-am afla. Însă, lichidele ţinute în soare, în recipiente de plastic, ore întregi, pot să facă mai mult rau decât bine, arată Aleph News.

De ce nu este recomandat să ţinem apa în căldură

Potrivit specialiştilor, la temperaturi mari, recipientele din plastic elimină o substanţă toxică numită BISFENOL A, care ajunge în apă şi, ulterior, în organism. La fel se întâmplă şi cu ftalaţii: acţionează ca un distructor hormonal, scăzând fertilitalea. Efectele cele mai întâlnite sunt apariţia pubertăţii precoce la copii, obezitatea, dar şi riscul de cancer de sân, la femei.

Care sunt alternativele?

În primul rând, se recomandă folosirea unei sticle reutilizabile, pe care oamenii o pot umple cu apă direct de acasă. O altă variantă o reprezintă cana de sticlă cu filtru biodegradabil, disponibilă în majoritatea magazinelor. Iar acasă, oamenii îşi mai pot monta un filtru la chiuvetă. Astfel, calitatea apei potabile va creşte semnificativ.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici